A regisztrált fiatalok is tudnak időpontot foglalni

2021.04.27. 07:00

Hatszázezer adagnyi Sinopharm-vakcina

Minden kórházi oltópont megkapta a Sinopharm-vakcinát, ezzel oltanak most a dunaújvárosi intézményben.

Molnár Emese

20210421 Szolnok Dr Hoksári László háziorvosi rendelőjében folyamatosan oltják a regisztráltakat. Képen: Németh Alexandra rezidens oltáshoz készíti elő a vakcinát Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapján nyílt meg a lehetőség múlt pénteken arra, hogy online foglaljunk időpontot a védőoltásra (a koronavírus hivatalos tájékoztató oldaláról is elérhető egy linken keresztül minden hasznos tudnivalóval egyetemben).

A cél az, hogy felgyorsítsák az oltásokat, illetve, hogy tehermentesítsék a háziorvosokat. A rendszert előtte kipróbálták, akkor 70 ezer regisztrált személy kapott értesítést arról, az internetes rendszeren keresztül időpontot tud foglalni. Ebben a körben városunk nem szerepelt, csak négy egyetemi kórház (Budapest, Pécs, Debrecen, Szeged). Miután a próbaüzem jól sikerült, megnyílt az időpontfoglalás lehetősége mindazok számára, akik már előzetesen regisztráltak az oltásra, de ez idáig nem kapták meg, illetve a háziorvosuk sem értesítette őket.

A szombaton érkezett vakcinaszállítmány felét a háziorvosok, felét a kórházak kapták Fotó: MJ/UN

Szijjártó Péter külügyminiszter beszámolt arról, hogy hatszázezer adag Sino­pharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra. Ennek felét a háziorvosok kapják, felét a kórházak, így az időpontfoglaló most csak a hétfőtől szerdáig megjelölt alkalmakra vonatkozik a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra.

A helyi kórházban jelenleg tíz oltópont működik
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ezzel oltanak a Szent Pantaleon Kórházban is. A megyei oltási munkacsoportok korábban kidolgoztak egy tervet a tömeges oltás megvalósítására, így már előzetesen felkészültek rá, és erőforrást tudtak biztosítani. Márciusban a dunaújvárosi kórház öt oltóponton fogadta a regisztrált személyeket, most pedig tíz oltópont nyílt meg erre a három napra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában