közlemény

2021.04.07. 11:00

A szünetnek ugyan vége, de a buszok továbbra is másként közlekednek

A Volánbusz elővárosi, regionális és országos járatai, valamint a Budapest környéki autóbuszjáratok 2021. április 7-től visszavonásig a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek.

duol.hu

Budapest, 2019. október 28. A Volánbusz Zrt. által üzemeltetett Kelenföld autóbusz-állomás a fõváros XI. kerületében az Etele téren, amely elõvárosi, valamint regionális járatokat indít és fogad. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Jászai Csaba

Április 7-től, a tavaszi szünet utáni első tanítási naptól visszavonásig a tanítási szünetben érvényes menetrend lesz érvényben az elővárosi, regionális és országos, valamint a Budapest környéki (agglomerációs) autóbusz-közlekedésben. A Volánbusz kéri utasait, hogy helyközi utazásukat lehetőség szerint tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, a változásokról a társaság folyamatosan frissülő honlapján lehet tájékozódni.

Az utasok és autóbusz-vezetők védelmében életbe lépett korábbi intézkedések változatlanul érvényesek. A Volánbusz március 29-től felfüggesztette járatain az első ajtós felszállást és a fedélzeti jegyértékesítést, a járművezetőket pedig kordonnal határolta ez az utastértől. A jegyeket és bérleteket a továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, partnerek, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai) lehet megváltani. Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni. Az intézkedések ideje alatt a társaság folyamatosan dolgozik további új értékesítési csatornák bevonásán. A teljes árú és kedvezményes március havi és március II. félhavi helyközi és helyi bérletek a megszokottnál két nappal tovább, április 7-én éjfélig érvényesek. A fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthatják jegyüket azok az utasok, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni.

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata továbbra is kötelező nemcsak az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén.

A veszélyhelyzettel összefüggő, a társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon lehet tájékozódni. Köszönjük utasaink türelmét, megértését és együttműködését!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában