Városvédők Újtelepért Egyesület

2021.02.25. 17:30

Segítséget kapnak az újtelepi lakosok

Újtelepen folytatják a szelektív hulladékgyűjtő edényzetek kiosztását ezen a héten pénteken és szombaton.

Molnár Emese

Az északi lakóterület és Óváros után most az újtelepi városrész lakói vehetik át az új, szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló kukákat az önkormányzat ütemterve alapján. A családi házas övezetben lakó, és érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező ingatlantulajdonosok egy tájékoztató matricával ellátott, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt kapnak használatba (egy korábbi pályázatnak köszönhetően ingyenesen). Február 26-án 9 és 17 óra között, február 27-én 8 és 14 óra között a Jókai utca 19. szám alatt található volt újtelepi iskolában osztják ki a kukákat. A tényleges újtelepiek mellett a Bagolyvár utca, a Baracsi út, a Berkenye köz, a Csillagdomb utca, a Csillagfény utca, a Csillagfürt utca, a Dobó István út (18–60), a Fiastyúk utca, a Gandhi utca, a Gőzmalom utca, a Patak köz, a Szent György út, a Szilvás utca és a Tejút köz lakói tudják most átvenni az edényzeteket a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya felmutatásával.

 

Palkovics Kata és Nyári Ica fogja szállítani a kukákat Fotó: Városvédők Újtelepért Egyesület

A Városvédők Újtelepért Egyesületnek a lakókért végzett közösségi munkássága, tevékenysége már eddig is példaértékű volt, ám most is egy olyan felajánlást tettek közzé, amellyel segíteni szeretnének azoknak, akik nem tudják hazavinni a szelektív kukákat. Mivel nincs mindenkinek autója, és többen lehetnek olyan idősek vagy mozgásukban korlátozottak, akiknek nem lenne egyszerű utcákon át hazahúzni a kukát, azoknak kérés esetén teherautóval kiszállítják ingyenesen. Az adminisztráció miatt el kell menni az átvételi pontra, és ott lehet feliratkozni az egyesület elnökénél, Kissné Fehér Évánál a szállításra. Fontos tudni, hogy Nyári Ica és Palkovics Kata, az egyesület két tagja fogja kiszállítani a kukákat, így rajtuk kívül ezzel az ürüggyel senkit se engedjenek be otthonaikba. Aki pénteken iratkozik fel, azoknak szombaton 8–12 óra között, aki szombaton iratkozik fel, annak 13 óra után viszik ki az új kukákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában