Ez a projekt is az előző városvezetés érdeme

2021.02.25. 11:00

Két körforgó épülhet a Dózsa György út végén

Nyolcszázhatvan millió forint TOP-os forrásból épülhet két körforgó a Dózsa György útnak a 6-os számú főútra kivezető szakaszán (a Budai Nagy Antal úti, valamint a Kandó Kálmán téri kereszteződésben). A sikeres pályázat és a támogatás még az előző városvezetés érdeme, az örökséget Pintér Tamás polgármester jelentette be.

Molnár Emese

2021.02.04. Polgármesteri sajtótájékoztató a leendő körforgókról Budai Nagy Antal út Dunaújváros Fotón: Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZse Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Még 2019 nyarán nyilatkozta azt Cserna Gábor, városunk előző polgármestere, hogy számos útfelújítás, közlekedésfejlesztés szerepel a közeljövő tervei között. Bizonyára emlékeznek még, a nagyszabású beruházások részeként a nyugati gazdasági terület, illetve a vasútállomás közlekedési helyzetét is biztonságosabbá, korszerűbbé kívánták tenni, ezt szolgálta a nemrégiben lezárult Budai Nagy Antal úti útfelújítás. „Előkészítjük a vasútállomás és az intermodális központ környezetének kialakítását. Ennek egyik eleme a Kandó tér közlekedési biztonságának növelése, két körforgó létrehozása, a csatlakozó utakkal együtt” – írta még 2019-ben a közösségi oldalán az akkori polgármester.


Fotók:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap
TOP-os forrásból, nyolcszázhatvanmillió forintból valósul meg a projekt
Fotó: DMJV önkormányzat

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által 860 millió forintot nyertek a két körforgó és a hozzá kapcsolódó gyalogos és kerékpáros útvonalak kialakítására, zöldterület rendezésére. Az engedélyezési tervek már megvannak, így akár idén meg is kezdődhet a kivitelezés. Erről Pintér Tamás nyilatkozott szerdai sajtótájékoztatóján. Mutatta, hogy például zebra kerül a Budai Nagy Antal úti kereszteződés elé, és a projekt részeként a vasútállomásnál egy új buszmegállót alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában