szépül a Gárdonyi

2021.01.30. 07:00

Megújult a tornaterem is

Egy örömhírt osztott meg a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola, mégpedig hogy megújulhatott a tornatermük az itt edző sportcsapatok támogatásával.

Molnár Emese

Fotó: LI

Szóládi Zoltán, az intézmény igazgatója elmondta, a tornaterem megszépítése nagyrészt a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Egyesületnek köszönhető, ugyanis a sportszervezet sikerrel pályázott még az előző esztendőben, és TAO-forrás keretében teljesen megújulhatott a terem padlózata. A régi parkettát felcsiszolták és lelakkozták, valamint újravonalazták a pályát, ez összességében mintegy 1,8 millió forintba került. A lakkozás utolsó fázisához a DSE Röplabda Akadémia is hozzájárult. Az igazgató elmondta, a kosárlabda egyesület vezetősége vásárolt még egy elektronikusan mozgatható kosárlabda palánkot, és a statikai vizsgálatok után fel is szerelték, ennek értéke több, mint hárommillió forint volt.

Összességében mintegy ötmillió forintot fordítottak a tornaterem felújítási munkálataira
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A kivitelezési munkálatokat a téli szünet előtt, december 18-án kezdték meg a szakemberek, és január 25-én fejezték be. Körülbelül két hétig kellett csak nélkülözniük a tornatermet a tanítás során, de megoldották a testnevelésórákat az aulában, a folyosókon, a balett termekben. Most már birtokba vehették a tornatermet, és az egyesületek is megkezdhetik itt az edzéseiket. Szóládi Zoltán vázolta, hogy december végén két tanterem padlózata újulhatott meg mintegy 1,1 millió forintból, laminált bortást kaptak. Erre a Hamburger Hungária Kft-től nyertek támogatást. A Hankook Tire Magyarország Kft. pályázata révén hamarosan megújul a tankonyhájuk 300 ezer forintból, illetve szintén az abroncsgyártó vállalat pályázatának köszönhetően 570 ezer forint értékben vásárolhattak informatikai eszközöket, így szinte minden tanteremben rendelkezésre áll laptop a pedagógusoknak. Szóládi Zoltán ezúton is köszönetét fejezik ki minden támogatónak, hogy segítségükkel szebbé tehetik iskolájukat.

A kivitelezéseket decemberben kezdték meg a szakemberek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában