változás

2020.12.24. 11:00

Idén a járványhelyzet miatt nem lesz éjféli mise

A római katolikus egyház a legfontosabbnak tartja, hogy – a húsvéti misztérium évenkénti ünneplése után – megemlékezzék Jézus Krisztus születéséről és első bemutatkozásáról. Ez történik a karácsonyi időszakban.

Brousil Csaba

Fotó: archív

Dunaújváros

A munkaszüneti napokkal tűzdelt karácsonyi ünnepkör alatt változik városunkban a római katolikus miserend és az altemplomi urnatemető nyitvatartása – tájékoztatta szerkesztőségünket Baltási Nándor római katolikus plébános. Mint közleményében írta, az éjféli mise ebben az évben – közegészségügyi és járvány­ügyi megelőzési okokból – nem lesz szenteste.

Karácsony első ünnepén délelőtt vasárnapnak megfelelő miserend lesz

Az ünnepi miserend pedig a következő: december 24-én, csütörtökön 18 órakor karácsony előesti vigília misét tartanak a nagytemplomban. December 25-én, pénteken, karácsony főünnepének délelőttjén vasárnapnak megfelelő miserend lesz, azaz fél kilenckor a nagytemplomban és fél tizenegykor Óvárosban celebrálnak szertartást. December 26-án, szombaton pedig este hat órakor Szent Család ünnepi előesti szentmise lesz a nagytemplomban.

Az urnatemető csütörtökön, pénteken, szombaton csak mág­neskártyával lesz látogatható dél­előtt tíz és este hat óra között a Szórád Márton úti oldalon. A plébános a közleményében felhívta a figyelmet, hogy a dunaújvárosi katolikus templomokba a belépés – járványügyi megelőzési okokból – csak szabályosan viselt maszkban lehetséges!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában