közgyűlés

2020.11.05. 10:00

Különleges jogrend után szimpátiaszavazás

A kedden 24 órától érvénybe lépett különleges jogrend értelmében, a szokott formában, a korábban, szerda reggel 9 órára összehívott közgyűlés ülése okafogyottá vált.

Szabó Szabolcs

Pintér Tamás polgármester felszólalásában ismertette az érvényben lévő törvényi szabályokat, majd hangsúlyozta, a közgyűlés szerdai ülése nem tartható meg.

A polgármester a szerdai ülésen arra tett javaslatot, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt, a közgyűlés korábban elfogadott munkaterve helyett, fontosabb kérdések meghozatala előtt a képviselők elmondhatják véleményüket, az egyes napirendi pontokról. Mindezekről egy szimpátiaszavazás során dönthetnek is a képviselők. Az így megszületett döntéseket a polgármester figyelembe veszi a döntéshozatal során.

A sajtó képviselői számára a szerdai volt az utolsó nyilvános ülés
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Pintér Tamás arra is kitért, hogy a korábban említett munkaterv szerint a különleges jogrend időszaka alatt is ülésezik a testület, a sajtó képviselői számára azonban a szerdai volt az utolsó nyilvános ülés. Pintér Tamás elmondta, e megbeszélésekről hivatalos dokumentumot, azaz emlékeztetőt is készítenek majd. A megbeszélések pontos időpontjáról külön meghívót küldenek a képviselőknek.

A fentiek szerint a szerda délelőtti ülésen is egyfajta – mint a polgármester kiemelte – szimpátiaszavazás zajlott.

A korábban tervezett négy napirendi pontot támogatták a jelenlévő képviselők 14 igen szavazattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában