Több lesz a Cafeteria

2020.11.23. 11:00

Hétszáz dolgozót érint az új emelés

Tavaly, a december végén tartott rendkívüli közgyűlésen döntött a képviselő- testület egyebek között arról is, hogy idén januártól havi 3000 forinttal emelik az önkormányzati dolgozók cafeteria-juttatása.

Brousil Csaba

Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester múlt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a tavalyi emelést folytatandó arról döntöttek, hogy további 2000 forinttal növelik az önkormányzati dolgozók szóban forgó béren kívüli juttatását 2021. januártól. Mint mondta ez közel hétszáz embert érint a városban és 110 millió forintos kiadással jár a város jövő évi költségvetésének.

Az alpolgármester kijelentette, hogy a közalkalmazottaknak kevés a bérük, de az önkormányzat a nehéz anyagi helyzetére való tekintettel is mindent megtesz annak érdekében, hogy az önkormányzati intézményeknél dolgozóknak valamennyivel könnyebb legyen a megélhetésük. Különösen azért, mert közülük sokan a pandémia ideje alatt saját egészségüket is kockáztatták, hogy a rájuk bízott munkát becsülettel el tudják végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában