A hősök emlékére

2020.10.23. 07:00

Az alapítókkal a Kopjafánál koszorúzott a Fidesz

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt tisztelgett csütörtök délután a Fidesz Dunaújvárosi szervezete.

Molnár Emese

Fotó: LI

Dunaújváros

A temetői kopjafánál koszorút helyezett el Cserna Gábor, a párt helyi elnöke és a párt tagjai, Nagy Zoltánné, Iván László és Lőrinczi Konrád.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, figyelembe vették az Operatív Törzs rendezvényekre vonatkozó ajánlásait a járványügyi helyzet tekintetében, ezért nem szerveztek külön emlékező ünnepséget, mégis, szerették volna tiszteletüket, kegyeletüket leróni '56 hősei előtt.

A koszorúzáson jelen volt a helyi hősünk, Zecher János családja. Zecher János aktív részese volt a szabadságharc eseményeinek, viszont a forradalom leverését követően letartóztatták és börtönbüntetésre ítélték. Ő kezdeményezte annak idején a kopjafa felállítását a temetőben, és néhány évvel ezelőtt a fideszes városvezetés megszépítette a környezetet, felújította a mementót, így méltó helyszíne lett a megemlékezésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában