Önkéntes munkát végzett azért, hogy igényes és gondozott legyen a lakókörnyezetük

2020.07.14. 09:00

Szépen formázta, alakította a ház előtti sövényt

Csodálatosan alakított sövény a Béke városrészben, illetve fogalmazhatunk úgy is: önkéntes munka az igényes, szép lakókörnyezetért.

Horog László

Sokan úgy vannak vele, „az én házam, az én váram”: hazaérve magukra csukják az ajtót, és nem érdekli őket, mi történik a külvilágban. Vannak azonban olyan emberek is – sokunk szerencséjére és kedvére –, akik nem elégszenek meg a körülöttük lévő állapotokkal, hanem szerszámot fognak, és széppé, kellemessé alakítják közvetlen környezetüket. Ilyen ember Németh István is, aki a Béke városrészben lévő otthona előtti sövényt és kertet gondozza feleségével évek óta. Hozzá kell tenni, profi módon!

– Nagypapám kertész volt, talán tőle öröklődött a szép kerthez fűződő vonzalom. Amikor megvettük ezt a lakást, már az előző tulajdonos hozzákezdett egy veteményes kialakításához, így egyértelmű volt a folytatás.

Németh István sok formát kifaragott már a sövényből
Fotó: Horváth László

Tizedik éve gondozom a lépcsőház előtti területet, a saját elképzelésem szerint. A havonta több órányi elfoglaltság kedvező fogadtatásra talál. Sok erre járó embernek tetszik a munka, és a végeredménye. A biztatásban sincs hiány, ami további ötletek megvalósítására sarkalja az embert. Van egy bácsi, aki rendszeresen ide jár rózsát fotózni. Már csak ezért is megéri dolgozni. A sövényen belüli kert szépsége főleg a feleségemnek köszönhető. A sövénynyírás pedig a saját reszortom. A szép, rendezett környezet mellett nem utolsó szempont az sem, hogy talán így mások is jobban odafigyelnek a környezetre, és például nem az ablakok alá viszik egészségügyi sétára a kutyákat – mondta érdeklődésünkre Németh István.

Cikkünk főszereplője egyébként foglalkozását tekintve a Dunaferr hideghengermű-gépészetén csoportvezető, tehát esetében nem feltétlenül kellene, hogy affinitása legyen efféle tevékenységhez, de ahogy István kíváncsi tekintetünkre válaszolva elmondta: Egy gépésznek érteni kell sok mindenhez!

Ha éppen a Béke városrészben a Szabadság út 4. felé járnak, vessenek egy pillantást a lépcsőház előtti sövényre és kertre, mert egészen biztosan az a nap már nem múlik el kellemes látvány nélkül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában