Heti kétszer, százötven-kétszáz süteményt ajándékoznak nekik

2020.04.29. 07:00

Egy kis édes kényeztetés a kórházban dolgozóknak

A vírus okozta veszedelem próbára teszi a társadalmat. Sokféle módon reagálunk rá. Van, aki ilyenkor sem bújik ki a bőréből. Ott és azzal segít, amivel tud. Az ország egyik meghatározó színvonalú cukrászata például a messze földön híres termékeivel teszi kellemesebbé a kórházban helytállók szolgálatát. A rangidős cukrászmesterrel, Tóth Istvánnal beszélgettünk Dunaföldváron.

Balogh Tamás

– Úgy döntöttünk a családommal, akikkel együtt visszük a cukrászatunkat, hogy amíg ez a járványhelyzet tart, addig március 19-től a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház dolgozóinak a mi elismerésünkként, hetente kétszer, kedden és pénteken, százötven-kétszáz darab süteményt szállítunk. A kapcsolatunk már korábban kezdődött, bár azok kisebb jelentőségűek voltak, hiszen az évente ismétlődő jótékonysági báljaikra is tettünk már fölajánlásokat.

– Hogy kerülnek ezek a finomságok a dolgozókhoz?

– Az első alkalommal úgynevezett süteményes karéjokban vittük föl a kórházba, de a kérésüknek megfelelően, hogy az elosztásuk egyszerűbb legyen, azóta tizenkét tálcányit készítünk a számukra.

Tóth István cukrászmester és a dunaföldvári üzletében kiszolgálók stábja
Fotó: Balogh Tamás

– A törzsvendégek legalább ötvenfélét tudnak felsorolni a kedvenceikként. Ezekbe a csomagokba is azok kerülnek?

– Az aktuális napi válogatást a két fiam, a sok versenyen diadalmaskodó István és Norbert szokta megálmodni és persze személyesen elkészíteni. Az eddigi szériában biztosan volt már húsz-huszonötféle termékünk. Igyekeznek változatos csomagokat készíteni, hiszen volt már benne a jelenlegi büszkeségünk az országtorta, és a belga csokis készítmények, de a szintén kedvelt egyszerűbbek közül is készítettek bőségesen. A felkészüléssel, sütéssel, szeleteléssel és csomagolással alkalmanként fejenként egy-egy fél napot töltenek el. A költségekről nem lenne elegáns beszélnünk, ezért nem is tesszük.

– A tűzvonalba szállítják az ajándékot. Nem félnek a veszélytől?

– A fiaim fiatalok és egészségesek, ezért ők nem félnek a betegségtől. Szerencsére, nekünk csak a gazdasági portáig kell mennünk, ahol átveszik tőlük a küldeményünket. Én az elején jobban tartottam tőle, bár a betegségről közreadott számok most a legborzasztóbbak, és lehet, hogy még lesznek rosszabbak is. Másokkal összevetve Magyarország jól áll, és bízunk abban, hogy a lehető legkevesebb áldozattal zárhatjuk le ezt a szörnyű időszakot.

Ceremóniától mentesen, vendégvárón nyitottak ki

Fogadkozások nélkül, a korábban már őket a legjobbak közé emelő kínálatával, pénteken délelőtt megnyílt a Tóth cukrászda Dunaföldváron. A kiszolgálás gyors és mosolygós maradt. A jelenlegi szabályoknak megfelelően a vendégtérben korlátozott számban várakozhatunk, a finomságokat, csak elvitelre kínálják, sorban állni a teraszon lehet.

A céget alapító Tóth István cukrászmester így jellemezte a mostani helyzetet:

– Úgy látom, hogy az intézkedésekkel lojális kollégáinknak is országszerte mostanra fogyott el türelme és az anyagi ereje is ahhoz, hogy ezt az állapotot finanszírozzák, ezért nyitottuk meg az üzleteinket. Igyekszünk ezt a szezont főleg fagylaltban, sokféle, újdonsággal megnyitni. A süteményválasztékunk legkedveltebbjei is a vitrinekbe kerültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában