Ismét gazdagodott a rácalmási vasútállomás – emlékmű áll

2020.04.20. 09:00

A mozdonyvezetőkért készül

A rácalmási vasútállomás újra gazdagodott. Gyöngyösi László egykori mozdonyvezető egy emlékművet készített kollégái tiszteletére. Öt napja látható az alkotás.

Agárdy Csaba

Gyöngyösi László elmondta, az ő ötlete volt, és ő is készítette el az emlékművet. Nemcsak az elhunyt mozdonyvezetőkről szól az alkotás, hanem az élőkről is.

– Az országban egyedülálló dologról beszélhetünk. A vasúti vezetőkkel egyeztettem, mielőtt belefogtam a munkába, mindenben maximálisan támogattak, nagyon örültek az elgondolásomnak. Az emlékmű műkőből készült, még nem volt meg az átadója, de már tervezzük. Kijelölünk majd egy napot, amikor összejövünk, és minden évben ezen a napon találkozunk, amikor is tisztelgünk a mozdonyvezetők előtt.

Műkőből készült a rácalmási emlékmű
Fotó: amatőr felvétel

Gyöngyösi László fontosnak tartotta azt megjegyezni, hogy az emlékmű a vasút területén van, így senkit sem zavar, semmilyen érdeket nem sért. Külön szeretné Ispán Árpád fővasúti oktató mozdonyvezetőnek és Varga Lászlónak megköszönni az önzetlen segítségüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában