Ismét gazdagodott a rácalmási vasútállomás – emlékmű áll

2020.04.20. 09:00

A mozdonyvezetőkért készül

A rácalmási vasútállomás újra gazdagodott. Gyöngyösi László egykori mozdonyvezető egy emlékművet készített kollégái tiszteletére. Öt napja látható az alkotás.

Agárdy Csaba

Gyöngyösi László elmondta, az ő ötlete volt, és ő is készítette el az emlékművet. Nemcsak az elhunyt mozdonyvezetőkről szól az alkotás, hanem az élőkről is.

– Az országban egyedülálló dologról beszélhetünk. A vasúti vezetőkkel egyeztettem, mielőtt belefogtam a munkába, mindenben maximálisan támogattak, nagyon örültek az elgondolásomnak. Az emlékmű műkőből készült, még nem volt meg az átadója, de már tervezzük. Kijelölünk majd egy napot, amikor összejövünk, és minden évben ezen a napon találkozunk, amikor is tisztelgünk a mozdonyvezetők előtt.

Műkőből készült a rácalmási emlékmű
Fotó: amatőr felvétel

Gyöngyösi László fontosnak tartotta azt megjegyezni, hogy az emlékmű a vasút területén van, így senkit sem zavar, semmilyen érdeket nem sért. Külön szeretné Ispán Árpád fővasúti oktató mozdonyvezetőnek és Varga Lászlónak megköszönni az önzetlen segítségüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában