Egy közülünk

2020.01.07. 20:00

Molnár Tibort támogatja a Fidesz az időközi választásokon

Molnár Tibor független képviselőjelöltet támogatja a Fidesz a Fejér megye 04-es választókörzetében február 16-ra kitűzött országgyűlési választáson – jelentették be a témában tartott sajtótájékoztatón Iváncsán, kedden.

Brousil Csaba

Fotó: LI

A sajtótájékoztatón Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere mellett jelen volt Bánki Erik, a Fidesz regionális igazgatója és dr. Dorkota Lajos választókerületi elnök is.

Molnár Tibor, mint elmondta, Iváncsán született, a mai napig is ott él, édesapja harminc éven át volt a település polgármestere. 2014-ben egyéni képviselőjelöltként indult a helyi választásokon, be is került a képviselő-testületbe, alpolgármesterré választották. 2017-ben időközi választáson lett polgármester, amely tisztségét a tavalyi voksoláson megőrizte. Kiemelte, hogy azért indul a februárban esedékes időközi országgyűlésiképviselő-választáson, mert a saját bőrén tapasztalta az elmúlt két évben, hogy milyen is az, amikor nincs valós képviselete egy településnek az ország­gyűlésben. Hangsúlyozta, a térségnek nem szabadságharcosokra és hangzatos kijelentésekre van szüksége, hanem egy olyan emberre, aki testközelből és jól ismeri a választókerületi települések problémáit, és hajlandó tenni azok megoldásáért. Kiemelte, hogy ebben a környék polgármesterei támogatják is, amit ezúton is megköszönt nekik.

Bánki Erik, a Fidesz regionális igazgatója, Molnár Tibor országgyűlési képviselő-jelölt, dr. Dorkota Lajos választókerületi elnök

Megegyezés

A kormánypártokkal való tárgyalásait siker koronázta, meg tudtak állapodni a fejlesztési elképzeléseiről. Ezért cserébe ő támogatja a kormány családvédelmi, gazdasági és migrációs politikáját. Ez az egyezség pedig, mint mondta olyan kölcsönös és jó megállapodás, amelynek eredményét megválasztása esetén a térségben élők élvezhetik majd. A Fidesz részéről dr. Dorkota Lajos választókerületi elnök erősítette meg az elhangzottakat. Kifejtette, hogy az elmúlt két évben nem volt olyan képviselő a térségben, aki a körzeti települések vezetőit megkereste, és egyeztetett volna az esetleges problémáikról. Mint mondta, a Fidesz a választásra készülve a térségben egy olyan jelölt támogatását tervezte, aki békét és nyugalmat teremt, és véget vet annak a rombolásnak, amelyet az elmúlt két-három hónapban a jobbikosok okoztak. Kiemelte, hogy azért támogatják Molnár Tibort, mert az elmúlt hetekben nyolc körzeti település polgármestere is felsorakozott mögé, továbbá mert helyi illetőségű és jól ismeri a térség problémáit. Amíg a másik jelölt (Kálló Gergely – Jobbik – a szerk.), mint mondta budapesti, és csak turistaként gondol a térségre, átutazóként szeretne innen Budapestre költözni a mandátummal. A helyie­ket pedig helyi­nek kell képviselnie, amire szerinte Molnár Tibor kiválóan alkalmas.

Novák Előd: Kálló Gergely képességeit messze meghaladja az ambíciója

Kálló Gergely önéletrajzában „benne találtatik”, hogy karrierje a MIÉP-ben indult, majd átjelentkezett a Jobbikba. Az ott meghirdetett gyakornoki program után az azóta a pártból kizárt Novák Előd személyi asszisztense volt. Ezt követően a tisztségeitől megfosztott Novák fővárosi pozícióit örökölte meg. Novák, aki a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a Hír Tv-ben mondta el véleményét Kállóról: nagy csalódás, hogy ő az ellenzék közös jelöltje Dunaújvárosban, mondta. Leszögezte: a balliberális pártok program nélkül és elvtelenül egyesültek jelöltjük mögött a hatalom megszerzése érdekében. „Életem egyik legnagyobb csalódása Kálló Gergely, hiszen magam hoztam be első állásaként biztosítva azt a jobbikos személyi titkári megbízatást, amelyet mellettem folytathatott az Ország­gyűlésben. Majd a Jobbik pálfordulásának hajnalán, mandátumomról történt lemondásom után ő inkább a pénzt választotta, maradt pozíciójában. És bár korábban magam ajánlottam, vittem a XI. kerületbe, és csináltam belőle kvázi újbudai Jobbik-elnököt is. Később, most Dunaújvárosba ejtőernyőzték. Azonban képességeit messze meghaladja az ambíciója.”

Közelítés

Dunaújváros helyzetéről Molnár Tibor és Cserna Gábor, a Fidesz városi szervezetének elnöke a választókörzet egyik szintén meghatározó településén, Adonyban tartott sajtótájékoztatót. Cserna Gábor méltatta egykori tanítványa, Molnár Tibor munkáját, hogy személyesen kereste fel a körzet polgármestereit, hogy egyeztessen velük az egyes települések problémáiról. Kiemelte, hogy a Fidesz tudja támogatni a településéért dolgozó és a térségért tenni akaró jelöltet, és a budapesti jobbikos jelölttel szemben bátran meri is ajánlani Molnár Tibort a választóknak.

Molnár Tibornak sok sikert kívánt Cserna Gábor helyi Fidesz-elnök
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Három probléma

Mint mondta, Dunaújvárosban jelenleg három fajsúlyos dolog foglalkoztatja a közvéleményt. Ez egyik a Vasmű úti platánsor kivágása, a másik a nyugdíjasok pénzbeli támogatásának elvétele, a harmadik pedig a vasmű helyzete, ahol a jelenlegi menedzsment a választások után nem sokkal több száz főt érintő elbocsájtásokat helyezett kilátásba, és amely gyárat a környezetszennyezési anomáliák miatt a Jobbik szövetségese, az LMP akár be is záratna. Cserna Gábor – mint mondta – bízik benne, hogy a képviselői mandátum jó kezekbe kerül, és egy valós, hiteles személy képviselheti majd a térséget a parlamentben.

Egyeztetések

Molnár Tibor elmondta, hogy a választókörzet nyolc polgármesterét már felkereste, és személyesen egyeztetett velük a települések helyzetéről. A belterületi utak és járdák felújítása, építése szinte mindenhol fontos kérdés. Konkrét példaként említette még programjából a Perkátát Adonnyal összekötő út fejlesztését, Adony déli elkerülő útjának megépítését a kulcsi egészségügyi központ és az Ercsiben található egykori laktanya megmentését is.

És Dunaújváros?

Dunaújvárosban január 13-ára kapott időpontot Pintér Tamástól, ekkor vele is le fog ülni, és kiderül majd, hogy Pintér a pártérdekeket vagy a város érdekeit helyezi-e majd előtérbe. Molnár Tibor elmondta, hogy mivel a kormánypártok őt támogatják, így természetes volt, hogy Cserna Gáborral is egyeztetett. Hangsúlyozta, hogy legfontosabb megoldandó kérdés a vasmű megmentésének a kérdése. Hangsúlyozta, hogy a gyárat nem bezárni kell, hanem megoldást kell találni a környezetszennyezési problémákra és az elbocsájtások megszüntetésére. Ez pedig, mint mondta, csak úgy lehetséges, ha az állam tulajdonrészt tud vásárolni a vasműben, és ezzel biztosítani tudja a fennálló problémák megszüntetését, amelyeket ő is teljes mértékben támogat és ennek elősegítését képviseli.

Összekapcsolódás

Cserna Gábor a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a választókerület településeinek élete szervesen összekapcsolódik Dunaújvárossal, gondoljunk csak a munkahelyekre, az oktatásra vagy az egészségügyi ellátásra. Ez mint mondta 2018-ig a parlamentben is erős képviseletet kapott, de azóta ebben vákuum keletkezett, hiszen Pintér Tamás, még mint országgyűlési képviselő nem törődött a választókörzetével. Hangsúlyozta, hogy Molnár Tibor egy komplex fejlesztési tervet tett le az asztalra, amelynek fejezetei a térség fejlődésének zálogai.

Támogatás nélkül mit tud majd elérni?

A sajtótájékoztatón Cserna Gábort megkérdezték a többi jelöltről is. Kálló Gergelyt nem ismeri, még mint kabinetfőnök be sem mutatkozott neki, pedig mint önkormányzati képviselőnek ez kijárt volna, ha már illemből nem is. Véleménye szerint, ha Kálló Gergely győz, akkor visszamegy Pestre, és így a térség ismét képviselet nélkül marad a parlamentben, hiszen 2018 óta Pintér Tamás országgyűlési képviselőként sem tett semmit az itt élőkért. Senki ne gondolja, hogy Kállót érdeklik az itt élők problémái. Jobbnak tartaná, ha Kálló visszaülne kabinetfőnöknek, mert bőven lenne mit tennie. dr. Sürü Renáta, Dunaújváros jegyzője is szóba került, aki szintén indulni kíván az időközin, mint független jelölt. Cserna Gábor örömét fejezte ki, hogy többen is megméretik magukat a választáson. Mint mondta, sok pályázóból egyébként anno ő választotta ki a jegyző aszonyt arra a posztra. Az eszét tiszteli, de mostanában elkövetett hibáit kevésbé, jelesül, hogy ő bocsájtott el a polgármesteri hivatalból több, korábban ott dolgozó kollégát is. Kíváncsian várja, hogy független jelöltként, párttámogatás nélkül milyen eredményt ér majd el a jegyző asszony az időközi voksoláson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában