megyei közgyűlés

2019.08.24. 18:00

Dr. Molnár Krisztián már bizonyított e poszton

Tegnap reggel a megyeházán Törő Gábor országgyűlési képviselő bemutatta a sajtó munkatársainak és rajtuk keresztül a választópolgárok tömegeinek a Fidesz és a KDNP elnökjelöltjét.

PJD

A poszt várományosa dr. Molnár Krisztián, aki jelenleg is vezeti a megyei közgyűlést. A megyeháza emeletén található Címerteremben mutatta be Törő Gábor országgyűlési képviselő a jelöltet, Molnár Krisztiánt, aki már bebizonyította az elmúlt ciklus alatt, hogy el tudja látni ezt a feladatot. Mivel mindenki ismeri a jelenlegi elnököt, aki egyben az októberi választásokon induló elnökjelölt is, így rövid méltatás után átadta neki a szót az országgyűlési képviselő.

Törő Gábor (b) és dr. Molnár Krisztián a jelöltbemutatáson
Fotó: FMH

Molnár úgy fogalmazott:

– Köszönettel tartozok, hogy érdemesnek tartanak erre a pozícióra. Számomra ez igen nagy megtiszteltetés, ugyanakkor nagy felelősség is egyben. Azt a munkát, amit a 2014-ben kezdődő ciklus elején vállaltunk, azt véghez is vittük. Megkönnyítette a feladatot, hogy elődeim, Vargha Tamás és Törő Gábor már elkezdték a megye feltérképezését, a fejlesztési irányok kialakítását.

Az elnökjelölt arról is beszámolt, hogy 35 milliárd forintot fordítottak a megye 106 településére, és a megyei jogú városok nem részesültek ebből a keretből.

Az elmúlt időszakban Fe­jér megye valamennyi mutatója javult, hangsúlyozta Molnár Krisztián. Az egy főre jutó GDP-t vizsgálva a második Fejér, de a vásárlóerő tekintetében is a dobogó középső fokán állunk. A bruttó hozzáadott érték mutatója is javult, a harmadik helyen állunk a megyék versenyében.

Elhangzott: Fejér megyében száz emberből kettőnek nincs munkája. Ez az átlag úgy jön ki, hogy a megye déli részein vannak regisztrált álláskeresők, amíg az északi területen potenciális munkaerőhiány mutatkozik valamennyi szakterületen.

Molnár Krisztián szerint a megyében rend, béke és nyugalom van, és ezekkel párhuzamosan rohamos fejlődés. Ezt a békét meg is kívánják tartani, ezért Molnár kijelentette, hogy ellenségeskedésből, dacból nem fognak politizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában