Aki nékem szolgál, engem kövessen

2019.07.20. 09:00

Újmise lesz ma Dunaújvárosban a Krisztus király főtemplomban

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően papszentelést tartottak Keresztelő Szent János születésének ünnepén (június 24-én), ebben az évben a székesfehérvári vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban. Spányi Antal megyés püspök Győri Balázs Istvánt diakónussá, Lindmayer Miklós, Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt, Sisa István Lénárd diakónusokat pedig áldozópappá szentelte.

duol.hu

Az egyházmegye most felszentelt négy fiatal papja közül ketten is Dunaújváros tág értelemben vett vonzáskörzetében – azaz Fejér megye déli részén – teljesítettek a papságra készülve diakónusi gyakorlatot az elmúlt tanévben: míg Mitrovics Zsolt az adonyi Sarlós Boldogasszony plébánián segítette Bozai Márton adonyi térségi plébános atyát több település – közöttük a városunk vonzáskörzetéhez tartozó Adony, Kulcs, Rácalmás, Perkáta – ellátásában, addig Lindmayer Miklós a sárbogárdi Szent László király plébánia kötelékében teljesített több településre kiterjedő szolgálatot.

Az egyházmegye újmisés papjai áldáshoz készülődnek (balról jobbra): Sisa István Lénárd, Mitrovics Zsolt, Mészáros Barnabás, Lindmayer Miklós

„Aki nékem szolgál, engem kövessen”

A Dél-Fejér megyei kötődésű felszenteltek közül Lindmayer Miklós atya látogat el 2019. július 20-án (szombat) este Dunaújvárosba a Krisztus király főtemplomba, hogy a 18:00 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

A tíz gyermekes családból származó fiatal atya diakónussá szentelésére 2014-ben került sor Esztergomban. Ezt követően az esztergomi főegyházmegye szolgálatában állt 2014 és 2018 között. A székesfehérvári egyházmegyébe történő átvételére 2018-ban került sor, majd meg is kezdte diakónusi gyakorlatát Sárbogárd térségében. Immáron felszentelt papként tatabányai káplánként kezdi meg szolgálatát 2019. augusztusától.

A dunaújvárosi hívők perselyadományaikat a sokgyermekes családból származó paptestvérük szolgálatának megkezdéséhez ajánlják föl ebben a szentmisében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában