Rendvédelmi járművek járták be az utakat

2019.05.18. 18:00

Együtt vonultak a régi és a korszerű kocsik

Ez a nap valószínűleg minden kisfiú álma. S a nagyobbaké is, legfeljebb ők nem merik bevallani...

Pekarek János

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Mindenesetre ezen a rendvédelminek nevezett napon kicsik és nagyok is, fiúk is, lányok is felülhetnek régi és modern tűzoltóautókra, bekukkanthatnak a büntetés-végrehajtás fogolyszállító járművébe, kipróbálhatják, hol mentenek életeket a mentősök (szűk, de jól felszerelt helyen!), láthatják, hogy a környékbeli települések is felkészültek a katasztrófák elhárítására, mérséklésére Szalkszentmártontól Dunavecsén át Baracsig, sőt: a város nagy ipari létesítményeiben, a vasműben és a papírgyárban is van létesítményi tűzoltóság, s a rendőrök és a polgárőrök is jól felszereltek járművekkel, berendezésekkel.

Fotók: Laczkó Izabella, Zsedrovits Enikő

 

Egyszóval az évente hagyományosan megrendezett közbiztonsági hónap talán legnépszerűbb rendezvénye ezúttal is elérte legfontosabb célját: megmutatta, amit meg lehet mutatni, és főként közelebb hozta a néha marconának tűnő, de mindig értünk dolgozó rendvédelmiseket, egészségügyiseket az átlagpolgárokhoz és elsősorban azok gyerekeihez!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában