séta

2019.03.13. 11:00

A Pannon bekerült a diákolimpiák történelemkönyvébe

Csütörtökön délelőtt egy kisbusszal indultunk el Békéscsaba felé, ahol 2018/19-es tanév röplabda országos döntőjét rendezték meg.

Dulcz Bende 9. b - Pannon Oktatási Központ

A jó hangulatot már a buszon is lehetett érezni. Délután, miután elfoglaltuk a szállásunkat, továbbmentünk a megnyitóra. Nagyon látványos produkció volt a szervezett köszöntő. Ezután megnéztük az igen izgalmas női Cev kupa-mérkőzést, ahol a békéscsabaiak egy francia csapattal mérkőztek meg.

Ez a meccs egy jó ízelítő volt a másnaphoz, ahol újult erővel megvertük a 13 éve veretlen, szintén dunaújvárosi riválist, a Hild csapatát 3:2-re. Örömtől teli nap második meccsén sima győzelmet arattunk a kecskeméti Katona József Gimnázium ellen: 3:0-ra nyertünk.

Az eredményeknek köszönhetően higgadtan álltunk a második nap meccseihez.

Sajnos a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen alulmaradtunk egy nagyon szoros 3:2-es mérkőzésen.

A délutáni meccsen nagyon koncentrált játék jellemzett minket, ennek eredménye is lett, 3:0-ra megvertük a kecskeméti Bolyai Gimnázium csapatát. Ezzel a győzelemmel már az ország 4 legjobb csapata közé kerültünk.

Utolsó nap már a döntőbe jutás volt a tét, a délelőtti meccsen a szülők (szurkolók) támogatásával diadalmaskodtunk a kaposvári Eötvös szakgimnázium fölött 3:1-re, így sikerült a döntőbe jutnunk. A végső győzelem forgott kockán a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen. Sajnos a fej fej melletti küzdelemből mi jöttünk ki vesztesként, 3:2-re kaptunk ki.

Ugyan nem sikerült a végső győzelem, mi elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel.

A csapat tagjai voltak: Laczi Dominik, Balázs Bálint, Kecskeméti Bálint, Dulcz Bende, Pukánszky Bálint, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Mihucz Csaba, Ambrus Bence, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf Fotó: POK

A pályán az összes meccsen hatalmas buzdítás volt felénk, ez is segített minket ehhez a szép eredményhez. A dobogó második fokán ünnepelhettünk, ami a POK történetének legjobb röplabdás eredménye.

A második helyen kívül a legtaktikásabb játékos címet a csapattársam és egyben osztálytársam, Sümegi Kristóf nyerte el.

Az eredményhirdetést követően Dunaújváros felé vettük az irányt, útközben megálltunk, ahol megkaptuk a jutalmunkat: Szűcs Ákos tanár úr – egyben az edzőnk – meghívott minket egy vacsorára a McDonald’sba.

A jelenlegi csapatunk nagy része 9–10. osztályos, így a következő években még sok-sok kiemelkedő eredményt érhetünk el együtt.

A csapat tagjai voltak: Laczi Dominik, Balázs Bálint, Kecskeméti Bálint, Dulcz Bende, Pukánszky Bálint, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Mihucz Csaba, Ambrus Bence, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf.

Felkészítőink Kovács-Erdősi Vera, Szücs Ákos tanárok és Ildikó néni voltak.

 

Címkék#séta tér

Ezek is érdekelhetik