Iskolásoknak és családjuknak

2019.02.10. 11:00

A Vesd bele magad!-program kertészeket farag a diákokból

Kilenc zöldség vetőmagját tartalmazza az az ingyenesen igényelhető csomag, amelyet a Vesd bele magad! programban oszt szét a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA.

Tóth Alexandra

Jelentkezni február 15-éig lehet a kertészkedést kedvelő kisiskoláskorú gyerekeknek és családjuknak.

Saláta, hónapos retek, sárgarépa, cukkini, cékla, zöldborsó, csemegekukorica, paradicsom, vöröshagyma, ezek a magok vannak a csomagban, amelyből egy hozzávetőleg harminc négyzetméter alapterületű kiskert hozható létre. A vetőmagokhoz készül egy elektronikusan letölthető termesztési segédlet és kiskertész napló. Ezen túl növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási szakértő segít a gyerekeknek, a családoknak, hogy a növények esetleges betegségei vagy károkozói ellen védekezni tudjanak. A program weboldalára az aktuális teendőkről rendszeresen kerülnek fel írások, segédletek, cikkek. Így a kiskertészek nem maradnak szakmai támogatás nélkül.

További információt munkanapokon 9–17 óra között a 30/230-4810-es telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail-címen kérhet.

Hogyan lehet jelentkezni?

Ki kell tölteni egy online jelentkezési lapot itt. Plusz a pályázó gyerekeknek kell készíteni egy rajzot vagy kézzel írt fogalmazást „A zöldségek a barátaink” címhez kapcsolódóan. Az elkészült rajzot vagy fogalmazást be kell szkennelni vagy le kell fényképezni, és el kell küldeni e-mailben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában