Szép emlékekkel él...

2018.12.11. 08:00

Sok évtized után is feledhetetlenek a rónák!

A kilencven- esztendős Szabó Lászlónét köszöntötte születésnapján tegnap délelőtt Nagy Zoltánné önkormányzati képviselő, idősügyi tanácsnok, aki átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök levelét is.

Pekarek János

A szépkorú hölgy körül három gyermeke állt: László, Árpád és Zsuzsanna – akik minden nap felkeresik édesanyjukat. „Jönnek hozzám a gyerekeim, mert így neveltem őket!” – mondta ő, tagadhatatlan meghatottsággal.

Szabó Lászlóné Zsuzsa néni és három gyermeke Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Zsuzsa néni a végtelennek tűnő hajdúsági rónákon cseperedett: Hajdúhadházon született, sokáig egy tanyán élt, ahol szülei állattartással foglalkoztak, tehát ő és négy testvére korán hozzászoktak a kemény munkához, s az állatok társaságához: Zsuzsa néni máig örömmel emlékszik gyerekkora kedvenc csikójára, Dajkára...

1952-ben, ugyancsak Hajdúhadházán nevelkedett, de Ózdon kohászként dolgozott férjével együtt érkezett ide, s lakott tíz évvel ezelőttig a Petőfi ligetben. Dolgozott a ruhagyárban varrónőként, majd a vasmű mentőállomását tartotta rendben. Három gyereke öt unokával és két dédunokával örvendeztette meg azokra a napokra, amikor neki már nincs más dolga, csak az emlékezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában