Ez hozzátartozik a szakmához

2018.12.16. 14:00

Nem kell bajlódni a halászlével és a süteménnyel

A karácsony a háziasszonyok életében tevékenységekkel alaposan megtűzdelt időszak.

Balla Tibor

Ahhoz, hogy az ünnepi asztal ne csak szép, hanem jobbnál jobb ínycsiklandó fogástól roskadozó is legyen, ahhoz bizony sokat kell sorban és a konyhában állniuk, és a karácsony sem éppen a pihenésről szól számukra.

Most könnyen ellenőrizhető, milyen finomságokat készítenek a diákok Fotó: archív

Hasonlóképpen van ez a vendéglátósokkal is, amikor mások pihennek, nekik akkor jön el a dologidő. Magyar András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrun Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója elmondta, a vendéglátós diákok is emelt műszakban vannak az ünnep közeledtével. A céges gyakorlatok egy részét is ilyenkor tudják le, a duális képzésnek ez egy fontos alappillére. Ennek alapos oka van, ez tipikusan az a szakmacsoport, amit a gyakorlatban, vagy ahogy az öregek mondták, a placcon lehet megtanulni. Ilyenkor működés közben ismerik meg a cégek életét. A vendéglátós pedig akkor dolgozik, amikor más nyaral vagy ünnepel.

Azt, hogy milyen szintre jutnak a szakácsok és a cukrászok a képzésben, azt most a városlakók is megismerhetik, ugyanis idén már rendelni lehet a Centrum Tanétteremből például halászlevet karácsonyra. Nem is akármilyet, egy adag halászlé 15 dekagramm pontyfiléből készül. A rendelési határidő december 19-edike, átvenni pedig a tanétteremben december 24-én délelőtt 10 és 12 óra között lehet. A Centrum tanétteremben nemcsak a halászlé készül az ünnepi asztalra, a karácsonyi sütemények otthoni elkészítése is megúszható, hiszen a diákok kezei között mákos és diós bejgli, zserbó szelet, marlenka, mézes krémes, sajtos masni, sajtos pogácsa és édes teasütemények is készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában