Rabul ejtünk

2018.12.02. 12:00

Menő a börtönőri pálya

Sikeres volt a „Rabul ejtünk” kampány, már több mint hatezren jelentkeztek a büntetés-végrehajtás (BVOP) októberben indult toborzására – írja a Világgazdaság.

duol.hu

Fotó: pixabay

A kampány e hónap végéig tart. A BVOP-nál nyolcezren dolgoznak, és minden munkakörben – biztonsági felügyelő, reintegrációs tiszt, pártfogó felügyelő, szakorvos – vannak nyitott pozíciók, a fl uktuáció a szervezet értékelése szerint a munkaerő-piaci tendenciák ismeretében normális mértékű.

A BVOP kampány keretében, országjáró roadshow-val népszerűsíti a büntetés-végrehajtási hivatást. Számos településén toborzóirodát is működtet, a középfokú közoktatási intézmények végzős osztályaiban pedig pályaorientációs előadásokat tart. A szervezet másfél hónapra ötmillió forintért helyezett ki kilenc óriásplakátot Budapesten. A BVOP hivatásos állományának tagjai láthatók rajtuk. Az állomány tagja az lehet, aki magyar állampolgár és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, betöltötte 18. életévét, legalább érettségivel rendelkezik, büntetlen előéletű, egészségileg, pszichikailag és fizikailag alkalmas a szolgálatra. A jelentkezés felső korhatára 55 év.

Nehéz megtalálni az ideális munkaerőt a börtönökbe, az álláshelyek feltöltése érdekében szinte folyamatosak a felvételi eljárások. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a fiatalokat, mind pedig az idősebbeket érdekli a szakma. A kezdő fizetés tiszthelyetteseknek minimum havi bruttó 228 ezer forint, tiszteknek minimum havi bruttó 330 ezer forint, amelyet eddig évi 200 ezer forint cafeteria egészített ki. Ezenfelül jár ruházati, lakhatási és utazási költségtérítés, valamint mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is.

16 767 fogvatartott

A BVOP 29 büntetés-végrehajtási intézetet, négy további intézményt és 12 saját gazdasági társaságot működtet. A fogvatartottak száma november 22- én 16 767 fő volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában