háromszázötven adag egytálétel

2018.12.13. 12:00

Decemberi ételosztás a mozinál

A helybéli Szent Panteleimon Alapítvány és a dunaújvárosi görögkatolikus egyházközség ismét megrendezte hagyományos havi, ingyenes ételosztását a Dózsa mozi előtti téren tegnap délután.

A háromszázötven adag egytálételt ezúttal ifjabb Varga Miklós főzte, a hozzá adott kenyeret a Széchenyi Pékség biztosította, a szállításról pedig a Kiss Rent a Car gondoskodott. Az ételt az egyházközség tagjai osztották ki, és az megint csak a szokásosnak mondható elismerést aratta a fogyasztók körében, bár az ételosztás történetében most először hangzott el nézeteltérésről tanúskodó hangos szó az asztalnál, két ebédelő között, akiket Isten nevében és nevével kellett lecsendesíteni. Az ételosztók egyébként a teret takarító, a munkát éppen befejező közmunkásokat is meghívták egy ebédre, visszafelé jövet az elszámolásukról.

Ételosztás a mozinál Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A rendezvény pedig egy különösen jó hírrel is szolgált! Kovács István görögkatolikus parókus úrtól tudjuk, hogy a következő havi ételosztásra a főposta dolgozói akarják öszszeadni az ételre való költségeket. Megható az összefüggés: amint arról mi is beszámoltunk, a hajléktalanok korábban sikeres gyűjtést rendeztek egy Dózsa iskolás kisfiú gyógyulását segíteni. A kisfiú édesanyja a főpostán dolgozik.

Az édesanya kollégái így szeretnék viszonozni a hajléktalanok gesztusát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában