A tizedik gálaműsor is nagyszerűen sikerült

2018.12.01. 11:00

A Szociális Munka Napját ünnepelték

A szociális intézmények áldozatos munkát végző munkatársait köszöntötték tegnap a szociális munka világnapja alkalmából.

Pekarek János

Dunaújváros Tizedszer rendezték meg a Jószolgálati Gálát a városban, abból az alkalomból, hogy 1997 óta november 12-e a szociális munka világnapja. E nap alkalmából helyi hagyomány, hogy a Bartók kamaraszínházban gálaműsort szerveznek. A tegnap esti rendezvényen Bölcskei Anna, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója köszöntötte az ezen a területen dolgozókat, majd a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Bercsényi úti ápoló-gondozó otthonának munkatársai mutatták be Átmenet című műsorszámukat. A közalapítvány napközi otthonának dolgozóiból verbuválódott csapat a Szinkronéria című jelenettel rukkolt elő, amit a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány percei követtek.

Az ESzI dalköre: Földesi Bánk, Jobbágy Karolina, Illésné Láng Erzsébet, Hedericsné Boros Julianna, Földesiné Szilárd Edit
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

Először Oláh János általános igazgató emlékezett meg idén elhunyt gondozottjukról, munkatársukról, Soós Istvánné Erzsikéről, aki nagyon sokat tett sorstársaiért, majd az alapítvány munkatársai Andersen: A kis gyufaárus lány című történetét mutatták be. A Bölcsődék Igazgatóságát a Makk Marci és a Hétszínvirág bölcsődék munkatársai képviselték. Az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói dalcsokorral léptek fel. Nem méltatjuk egyenként a produkciókat – de megjegyezzük, hogy elképesztő, micsoda tehetségek lappanganak ezekben az intézményekben!

Végül kitüntetetteket köszöntötték. A Szociális Munkáért Dunaújváros díjat kapta az önkormányzattól Árgyelán Anikó és Halász-Balogh Adrienn Judit. A Szociális munka napja díjazottja lett Szuchy Gabriella, Herbert Ildikó, Cserepesné Szalai Zsuzsanna, Szabó Péter Balázs, Halász-Balogh Adrienn Judit. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány Soós Erzsébet díját Suplicz Mihály kapta, és köszöntötték két gyerekszereplőjüket, Varga Leila Annát és Szűcs Bátor Mátét.

Helyi hagyomány, hogy a Bartók kamaraszínházban gálaműsort szerveznek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában