Királyi lakodalmat rendeztek az intézmény előcsarnokában

2018.10.18. 17:00

A Gárdonyi iskola palacsintái

Fésüs Éva halhatatlan és sajnos: már régóta hallhatatlan meséjének felelevenítése adta a Gárdonyi Géza Általános Iskola negyedikeseinek a legutóbbi témahetét.

Pekarek János

Braun Márta tanítónő, a 4. c osztályfőnöke elmondta: a palacsintás király meséje nagyon jó történet: kár, hogy a gyerekek manapság már nem ilyen meséken nőnek fel. Éppen ezért választották a témahét vezérfonalának ezt!

Íme, az ínycsiklandó vendégség, a szülők jóvoltából Fotó: Hankusz Kálmán

A héten minden órán valamilyen formában előjött a palacsinta. A testnevelés során például (jelképes) palacsintahajító versenyt rendeztek, a környezetismeret órán pedig jelentős palacsintamennyiségek szállítását kellett megszervezni elméletben, hajón, repülőn, vonaton, autón, különböző célpontokkal...

A témahét zárásaként ráadásul elhatározták, hogy továbbgondolják a mesét, és megrendezik a palacsintás király esküvőjét. Ez tegnap történt, az intézmény előcsarnokában, nagycsoportos óvodások közreműködésével, akik táncoltak a lakodalmon, kézműveskedhettek, hogy megajándékozhassák a násznépet, és főleg: elfogyaszthattak ezernél több palacsintát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában