Óriáspontyot, törpeharcsákat zsákmányoltak

2018.08.15. 09:00

Aranyéremmel, bronzéremmel és különdíjakkal tért haza a Pentele Police

Újabb sikeres versenyen van túl a Pentele Police, a dunaújvárosi rendőrkapitányság sporthorgászcsapata. Ezúttal a nagykunsági öntözőcsatornán megrendezett versenyen sikerült helytállni, és több különdíjon kívül az egyéni első helyet és a csapatverseny harmadik helyét is megszerezni.

KJ

Tomkovics László, Körmendi János, Kovács Roland, Nagy Tibor az eredményhirdetés után Fotó: amatőr

A Készenléti Rendőrség Sporthorgász Szakosztálya rendezte meg a hétvégén a Horgászatot Kedvelők Ligája országos sporthorgászbajnokság újabb fordulóját, a Maros-mix kupát, a Nagykunsági Öntöző-főcsatorna bánhalmai szakaszán. A versenyen kizárólag feeder horgászbottal lehetett horgászni, és ez jelentősen megnehezítette a horgászok dolgát. A csatorna vizét hiába lakja nagyon sok szép ponty, keszeg, kárász és egyéb más halfaj, a rendkívüli módon elszaporodott törpeharcsa-állomány miatt nagyon nehéz volt a termetesebb halfajokat horogra csábítani.

A törpeharcsák felfaltak minden etetőanyagot

A szemtelen törpeharcsák a feeder módszerrel felkínált szinte minden létező csalit azonnal megtalálták, és a csábító etetőanyagokat is felfalták a pontyok és a keszegfélék elől. A nehézségek ellenére a dunaújvárosi rendőrök különböző taktikát követve több szép halat is zsákmányoltak. Az újvárosi zsarucsapatból Tomkovics László több szép keszeg, és rengeteg törpeharcsa mellett egy több mint 4,5 kilogramm súlyú pontyot is szákba terelt, amellyel kiemelkedett a mezőnyből. A Pentele másik versenyzője a „törpéket” aprította folyamatosan, és az 5 órás verseny végére közel 7 kg-ot gyűjtött össze az apró halakból. Az eredményhirdetésnél kiderült, Tomkovics László közel 9 kilogrammos összesített fogási eredménye egyéni első helyet ért a versenyen.

Tomkovics László, Körmendi János, Kovács Roland, Nagy Tibor az eredményhirdetés után Fotó: amatőr

A Nagy Tibor, Körmendi János, Kovács Roland összeállítású Pentele Police a csapatverseny harmadik helyén végzett. A különdíjak közül is jutott a dunaújvárosiaknak, Tomkovics László a legnagyobb hal díját kapta meg, míg Nagy Tibor a legtöbb törpeharcsát fogó versenyző különdíját vehette át. Ezzel a harmadik helyezéssel a Liga összetett versenyében is harmadik helyre került a dunaújvárosi zsarucsapat. A idén nyáron több verseny már nem vár a Pentele Police horgászaira, viszont szeptemberben megint hosszú útra készülnek. A csapat ugyanis részt vesz Hollandiában, Amszterdam mellett megrendezésre kerülő, a rendőrválogatottak számára kiírt Sporthorgász Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában