Mélygarázsok építéséről is szó volt

2018.07.17. 07:30

Egykori gazdasági variációk – Huszonöt éve írtuk

Sokféle elképzelés született negyedszázada.

Pekarek János

A keddi közgyűlés 23 napirendi pontjával példátlanul hosszúnak ígérkezett, ám szinte futószalagon hoztak döntéseket a képviselők – írta címlapján huszonöt évvel ezelőtt, 1993. július 16-án elődünk, A Hírlap. – Vitát követően állásfoglalás született a Q8-as benzinkút, a Mező Imre Általános Iskola és az új Vasmű úti panelházsor közé tervezett 180 kocsiállásos föld alatti parkológarázs engedélyezéséről.

Barkó Árpád vállalkozó kötelezettséget vállalt, hogy az építkezés befejeztével helyreállítja a területet, cserébe a garázsterület díjmentes átengedését kérve. Páli Zsuzsa főépítész és Berzlánovits Mátyás irodavezető bejelentették, hogy dolgoznak egy olyan előterjesztésen, amely meghatározott feltételek teljesítése esetén szabad utat ad további föld alatti parkoló­garázsok megépítéséhez, hiszen az ilyen létesítmények enyhítenek a parkolási gondokon, helyet hagynak a földfelszín másféle hasznosítására, és esztétikus környezetkialakításra adnak módot.

Tőkeemeléssel betársul az Elit Ruhagyár Rt.-be az angliai Astra cég, bár nem lesz többségi tulajdonos. A részvények nagyobb hányadát a munkavállalói résztulajdonosi program keretében valószínűleg a dolgozók közössége fogja megtartani – írtuk 25 éve. Továbbá hírt adtunk arról, hogy 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást kér a Dunaferr Rt. a Munkaügyi Minisztérium intervenciós alapjából az ENSZ-embargó okozta károk enyhítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában