Szinte az egész Mezőföldet bejárta

2018.07.28. 07:00

Kati néni tartalmas kilencven éve

Igen szerencsés természetű hölgyet köszöntöttek születésnapja alkalmából tegnap: olyat, aki jól érzi magát közösségben és könnyen alkalmazkodik!

Pekarek János

Igazi mezőföldi embert köszöntött kilencvenedik születésnapja alkalmából pénteken a Barátság úti idősek otthonában Dunaújváros önkormányzata nevében Nagy Zoltánné képviselő, idősügyi tanácsnok: hiszen Gyenei Ferencné, Kati néni Kishantoson született, élt Kislókon, Nagylókon, Mezőfalván, Nagyvenyimen, Kiskarácsonyban, Antalmajorban is, és végül Dunaújvárosban lelt menedékre.

Ahol kitűnően érzi magát, mert könnyen alkalmazkodik másokhoz: ahogyan mondja, egész élete az alkalmazkodásról szólt. Kezdve azzal, hogy édesanyja korán meghalt, és három testvérével együtt alkalmazkodniuk kellett nevelőanyjukhoz, ami szerencsére jól sikerült.

Aztán a folytonos költözködések miatt is rendre igazodniuk kellett az új és új körülményekhez. Az új iskolák is alkalmazkodásra kényszerítették. Szeretett férjét, aki Dunaújvárosban volt tűzoltó, sokáig ápolta betegségében, ez is alkalmazkodást követelt. Úgyhogy sok élettapasztalatot adhatott át három gyerekének (akik közül az egyik sajnos már nem él), nyolc unokájának és tizenkét dédunokájának!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában