Szerdától vasárnapig mulattak

2018.06.04. 11:30

Ahogy megálmodták, úgy teltek az idei Szállás napok eseményei Előszálláson

Egy ilyen kis településen, bizony ritkaságszámba megy az ilyen színes kulturális-szabadidős eseménysorozat, amit az itteni polgárok és az ide látogatók szerda estétől vasárnap hajnalig élvezhettek. Farkas Imre polgármester véleménye szerint soha ennyien nem voltak még kíváncsiak a rendezvényükre, amely jellegének megfelelően zajosan, vidáman, de eső- és balesetmentesen telt el.

Balogh Tamás

A dunaföldvári-baracsi tűzoltó kommandó csábítóan illatos habfürdőjét imádták a gyerekek

Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Volt miből választani!

E sorok írójának szörnyű igazságtalanságra kell vetemednie a szombati kiváló programok között válogatva. Imponáló terjedelemben szólaltathatná meg az ott csodákat tévőket, és zajos sikereket besöprőket, de most csak két dolgot emelünk ki közülük.

Az elsőt egy igazi gyermekfesztiválként is emlegethettünk volna, hiszen mindenféle hagyományőrző kópéságok sorát vonultatták fel rajta. Itt aztán volt miből választani!

Meg nem álltak a fakardok, az íjak és a nyílvesszők fiatal tesztelői. Persze voltak itt szelídebb alkalmatosságok is, úgymint a sokféle célba dobálható és elkapó eszközök, és különös labdák. Fakeretes, de elnyűhetetlen, emberléptékben, komótosan, férfikézzel forgatott vesszőkosaras körhinta, amit a türelmetlenebbek, száz méterrel arrább, a villanyos meghajtásúra is válthattak. Mellettük nem hiányoztak a szokványosnak mondható rajzolós, festős, tetkózós és más ügyességi játékok sem.

A dunaföldvári-baracsi tűzoltó kommandó csábítóan illatos habfürdőjét imádták a gyerekek
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Szállás Napok habfürdővel

A sokféle, gyerekszórakoztatásra célzott produkció mellett ki hinné, hogy a 28 fokos kánikulában a DunaföldvárBaracs tűzoltó kommandó, csábítóan illatos habfürdője hozta a legvisítósabb sikert?! Szívfájdító nehéz döntések után beszéljünk egy kicsit egy másik megkerülhetetlen dologról is. Szégyenlősen takargathatnánk, de egy ilyen vidám, baráti esemény kapcsán jobban tesszük, ha bevalljuk: a finom illatok és az alkotó társaságok ínycsiklandó főzeteket és sülteket ígértek. A „véletlenül” arra sétálók nyilvánvalóan egy kicsit kérették magukat az asztalhoz invitálókkal, hogy aztán „nagy ríva” szolidan egy, másfél adag elfogyasztására szánják el magukat.

Persze csak az „íze kedvéért…”

Paudics Istvánt szakácsmesterré avatta a famíliája. Jól tették, mert pazar körmös-csülkös pörköltet főzött
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Paudics Istvánt vendégnek hívta a famíliája, és egy vétlen pillanat alatt ugyanazok szakácsmesterré avatták. Jól döntöttek, ismét mestermű, igazi ragadós, körmös-csülkös pörköltet varázsolt, a szerencsés előszállási, nagykarácsonyi válogatott torkoskodóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában