Jelmezekbe öltözve mulattak

2018.06.15. 08:00

A bolondját járatták egymással Dunaújváros végzősei

Megkezdődött az utolsó visszaszámlálás, hamarosan vége van az általános iskolás tanévnek, a nyolcadikosok számára pedig végérvényesen.

Tóth Alexandra

Ilyenkor persze mindenki szemébe könny szökik, utoljára végignéznek az éveken át második otthonul szolgáló intézmény falain, és a elcsukló hangon mondanak búcsút az osztálytársaknak, barátoknak… de tegnap erről szó sem volt.

Jár az „Aranyos” puszi: a bolondballagáson nem árthat plusz egy rúzsfolt Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Igaz, a ballagások nulladik napjául szolgáló bolondballagások alkalmával valóban egymásba karolva vonulnak végig az iskola folyosóin a végzősök, persze egész más hangulatban telik el ez a nap. A tanórákat már csak laza keretek közt tartják meg, mindenkit lezárt már az osztályfőnöke, szaktanárja, és az utolsó tanítási napok legnagyobb kihívásának a ballagási próbák számítanak.

A legjobb buli az, amit a felnőttek is élveznek: tanárnő is csatlakozik a móriczos fiúkhoz

A jelmezben parádézó gyerekek kreativitása viszont határtalan, az évek óta dívó nemcserés felállás mellett úgy tűnik, idén az orosz alkoholista jelmez és az unikornisos kezeslábas az abszolút menő.

 

A Móriczban egy szolid, improvizált technobulit is tartottak a gyerekek, és plüssmacikkal, üres italos üvegekkel hadonászva táncoltak. Azért mégis csak jó, hogy legalább az utolsó napokban egyszer megengedhetik maguknak, hogy ne legyen ki a négy kerekük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában