nemcsak a sportról szólt

2018.05.23. 17:30

Győzött az Akarat Ereje hetedszerre is

Lezajlott a VII. Akarat Ereje Foci Kupa – Családi Utazás program Dunaújvárosban, az alsó Duna-parton, pünkösdhétfőn. Remek időjárás, hibátlan szervezés, színvonalas mérkőzések, nagyszerű szabadidős programok közül válogathattak az érdeklődők.

Balogh Tamás

Az eseményen tíz férfi és hat női amatőr kispályás labdarúgócsapat mérte össze a tudását. Lényegesen nagyobb lehetett volna a létszám, ha elég pálya állt volna a rendelkezésre.

A három érmes csapat és Szatmári Ádám a díjkiosztás után Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elégedetten és örömmel tekintett vissza a rendezvényre. – A város támogatásával és a DLSZ szervezésével ismét megmozgattuk ezt a kispályás világot! Csodálatos napunk volt, rengetegen vettek részt az eseményen.

Ez volt a VII. Akarat Ereje Kupa, amelynek az állandó kedvezményezettje, Szatmári Ádám. Ilyenkor mi is megállunk egy pillanatra, hiszen őszintén szólva, nehéz elképzeli az ő helyzetét, aki egy izomsorvadással küzdő fiatalember. Kiskorától kezdve, egy kerekesszékből nézi a többiek önfeledt játékát.

A második kupanap óta benne van a szervezőstábban. Mára már tizenhét éves lett, és fantasztikus munkabírással, remek ötletekkel veszi ki a részét az esemény előkészítéséből. Hihetetlenül nagy akaraterőről tesz bizonyságot, ezért nem véletlenül ez a rendezvényünk elnevezése.

Petrás Gábor és Szatmári Ádám

Az idén ő akar segíteni, mégpedig a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályán gyógyulóknak. Ádám kérését meghallgatva, partnereink révén három nap alatt nyolc darab tabletre tettünk szert. Mellette, vele közösen, több mint kétszázezer forint értékben fogunk különböző eszközöket beszerezni a számukra.

Rauf Patrícia fotó: Balogh Tamás/Dunaújvárosi Hírlap

Rauf Patrícia bár Dunaújvárosban lakik, de a baracsiakat erősíti.

– Tizenkét éves koromban kezdtem el a focit, és most már öt éve játszok a baracs csapatában. Legtöbbször védőként lépek a pályára. Jó csapatok jöttek erre a kupára, a tudásuk körülbelül a miénkhez hasonló. Szép az idő, de inkább strandolásra való, mint a focihoz, de azért kibírjuk ezt is. A tervünk természetesen a győzelem volt, de ha ma nem is, akkor majd legközelebb biztosan sikerül.

Hackreszencia Tímea a Dunaújváros Pálhalma felnőtt női csapatából érkezett. 12 éve van a pályán.

– Annak idején azért választottam a focit, mert ez egy igazi csapatjáték. Az egyik régi barátnőm vonzott ide, ahol nagyon jó hangulatban telik az időnk. A bal szélen játszom csatárként. Büszke vagyok rá, hogy nálunk én vagyok a leggyorsabb. Szeretem ezt a játékot, mozgalmas látványos, jó közösségi szellem alakul ki közöttünk. Tavaly is játszottam ezen a kupán, akkor sajnos nem nyertünk, de a hangulat, ahogy most is, nagyon jó volt. Örülök, mert az első meccsünkön én rúgtam a vezető gólt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában