Fejér megye további képviselői

2018.04.12. 17:30

Bemutatjuk, kik nyertek mandátumot a megye 1-es, 2-es és 3-as választókerületében

Var­gha Tamás, a Fidesz–KDNP jelöltje újrázhat, ismét őt küldték a parlamentbe Fejér megye 1. számú választókerületének szavazópolgárai.

MAJ, BKL, ZSM

Vargha Tamás (Fidesz–KDNP), az 1-es választókerület mandátumot szerzett képviselője Fotó: FMH

Vargha Tamás

Mit jelent ez az újabb győzelem a politikai pályafutásában?

– Óriási megtiszteltetés, hogy a fehérváriak harmadszor is bizalmat szavaztak. Nem az én személyem a fontos, országgyűlési képviselőnek lenni nem magányos repülés, hanem csapatmunka többek között a polgármesterrel, alpolgármesterekkel együtt. Köszönjük Fehérvár polgárainak, hogy méltónak találtak arra, hogy ezt a munkát közösen folytassuk.

Vargha Tamás (Fidesz–KDNP), az 1-es választókerület
mandátumot szerzett képviselője
Fotó: FMH

Milyen feladatokra fókuszálnak a közeljövőben?

– Rengeteg fejlesztés zajlik, amelyben dolgozunk, s szeretnénk folytatni, köztük a Modern Városok Program, a multifunkciós csarnok, a déli összekötő út. Ide tartozik az Árpád-ház programon belül a Szent István Király Múzeum felújítása, következik az Árpád-ház kiállítás, készülünk a 2022-es Aranybulla-évfordulóra, kicsit távolabbra tekintve 2038-ra is. A vége felé közeledik a kórházfejlesztés, a belgyógyászati tömb megépítésével lesz teljes a kórház. A Fehérvár tüdeje programban szintén megtettük az első lépést, a város visszavásárolta magánkézből azt a területet, ahol ezt szeretnénk megvalósítani. A Csónakázó-tó partján egy huszonegyedik századi középiskolai campus épül sportcsarnokkal, új és felújított iskolákkal és A Szabadművelődés Házával. Munka van rengeteg.

Mennyire volt izgalmas a vasárnap esti eredményvárás?

– Az egyik budapesti szavazókörnél kígyózó sorok miatt sokáig nem kerültek nyilvánosságra az eredmények. Egyszerre, hirtelen, igaz későn tudtuk meg. Az eredmények azt bizonyítják, hogy a fehérváriak és a magyar emberek komolyan vették ezt a választást, s nem engedték, hogy az ellenzék egy internetes játékot csináljon belőle, amit koordinált szavazásnak hívtak. Egyetlen programjuk az volt, hogy le szerették volna váltani a kormányt, de nem valódi együttműködés, hanem matematikai lehetőségek révén. A magyar polgárok ennél komolyabbak és felelősségteljesebbek.

Utalva az Európa kulturális fővárosa döntnökeinek kifogására, lesz-e a következő négy évben még több boldog emberrel teli város Fehérvár?

– Ha visszatekintünk a nyolc évvel ezelőtt Fehérvárra, szemmel látható a különbség. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy még több boldog ember legyen Fehérváron!

Törő Gábor

Törő Gábort egymás után harmadszor választották meg a megye 2. számú választókerületében országgyűlési képviselőnek.

Számított arra, hogy ekkora fölénnyel nyer a választáson a Fidesz–KDNP?

– Abban bíztam, hogy kormányon maradunk, az viszont, hogy hány mandátumot szerzünk, kérdéses volt számomra.

Törő Gábor (Fidesz–KDNP), a 2-es választókerület
győztese
Fotó: FMH

Mit szól a kiemelkedő részvételi arányhoz?

– Örvendetes, hogy nem csak a városokban, de a falvakban is sokan mentek el szavazni. Vidéken is átérezték a felelősségét az emberek annak, hogy beleszólásuk lehet az eseményekbe, az ország dolgainak alakulásába. A magas részvétel visszaigazolta az elmúlt négy év munkáját. Az elmúlt ciklusban a választókörzet valamennyi településén megfordultam, méghozzá nem is egyszer. Nagyon sok élő kapcsolatot építettem ki, aminek eredményeként a problémáikkal is megkeresnek az emberek.

Milyen volt a mostani kampány?

– Nagyon sokan segítettek nekem a kampány során. Körülbelül 200 aktivista gyűjtött nekem például aláírást. Számos polgármester is támogatta a kampányomat, mondhatom ők is részt vettek a mozgósításban. A települések vezetőivel – pártállásra való tekintet nélkül – igyekszem jó kapcsolatot ápolni, ez ugyanis a közös munka sikerének a záloga. A 2-es körzetben egyébként nem durvult el a kampány, csak plakátrongálásra volt példa. A keresetlen, durva megnyilvánulásoktól mindenki tartózkodott.

Volt új elem a kampányban?

– Néhai Schmidt Ferencnek, akit a körzetben háromszor választottak meg országgyűlési képviselőnek, én voltam annak idején a kampányfőnöke. További három választást pedig jelöltként csináltam végig. A stratégiánk tehát kipróbált módszereket követett. Különösen fontos volt a jó beágyazottság, meg a lelkes aktivisták, és az sem volt hátrány, hogy engem nem a kampány alkalmával láttak először a helyiek…

A kipróbált stratégia új eszközzel, a népszerű közösségi portál használatával párosult…

– Az amerikai elnök, Donald Trump kampánya bebizonyította, hogy milyen fontos a közösségi média, mivel általa lehet a dolgokra a leggyorsabban reagálni. Az említett portál mellett manapság az átlagember napi 85 percet tölt el. Ily módon óriásira nőtt a befolyása.

Melyek a soron következő feladatok?

– A választási kampány lezárult, de egy sor beruházás, fejlesztés, amelyre a közelmúltban nyertek pályázati pénzt a települések, még csak ezután kezdődik.

Tessely Zoltán

A harmadik választási ciklusban kapott felhatalmazást a folytatásra Tessely Zoltán ­országgyűlési képviselő, ­miniszterelnöki biztos is. Fe­jér megyében egyéni jelöltként a legtöbb szavazatot kapta, 27 334 voksot.

A Fejér megyei 3-as választókerületben (Bicske központtal) a többi megyei kerülethez képest a részvétel is a legmagasabb volt. A szavazásra jogosultak száma is itt a legmagasabb, de nem annyival, mint amennyivel több voks született.

– Még soha nem szavaztak annyian rám, mint most, nagyon köszönöm a választóknak – mondta Tessely Zoltán, s gratulált a szintén mandátumot szerzett Fejér megyei képviselőtársainak. – A számok alapján olyanok is megtiszteltek bizalmukkal, akik korábban nem, s ez megerősít, hogy folytassam tevékenységemet. Sokan, egyre többen vagyunk. Van, aki ezt a munkát a rendszerváltás előtt, más a rendszerváltás idején kezdte el, ismét más a kormányváltások idején, s vannak, akik később csatlakoztak hozzánk. Így erősödtünk évről évre, lépésről lépésre. Sokat dolgoztunk, sok sikert értünk el – ez büszkeséggel tölthet el mindnyájunkat. De őszintén be kell vallanunk, hogy olyan sok munkát ilyen rövid idő alatt, mint az elmúlt választási kampányban végeztünk, még sohasem – foglalta össze röviden az utóbbi hónapok, hetek történéseit.

Tessely Zoltán (Fidesz–KDNP), a 3-as választókerület
megválasztott képviselője
Fotó: FMH

 

– Mi, akik hittünk és hiszünk a demokratikus intézményekben, újabb megerősítést kaptunk, hogy az elvégzett munkának van értelme. Kétségkívül megkérdőjelezhetetlen a választói szándék, amely olyan politikusokba fektette a bizalmát, akiknek hazánk, Magyarország az első. Öröm, hogy újra felhatalmazást kaptunk a munka folytatásához, s ez a határozott kiállás egyben erőt ad nekünk. Köszönöm!

Az újabb képviselői felhatalmazás Tessely Zoltánnak azt is jelenti, hogy a fejlesztésekkel jó irányt szabtak a körzetben. Számos beruházás történt, s van, amit csak megkezdeni sikerült, illetve a tervek készültek el.

– Elhárult a veszély, hogy Bicskén ismét megnyíljon a menekültállomás, s hogy az üres laktanyákba migránsokat telepítsenek. A Velencei-tó partfalának építése nagy kihívás, sok pénzt igényel, s nagy álom, hogy Velence városa egyetemi sportvárossá váljon. Martonvásárra terveztük az agrárkutató bázist, jelentős lépéseket tettünk, de messze a megvalósítás vége. S szinte minden településen születtek jogos igények, amelyekhez új forrásokat kell találnunk. A váli Ürményi-kastélyt megvette az állam a tulajdonosától, a felújítás tetemes összeg lesz. Következik a bicskei nagyállomás, a közlekedési csomópont kialakítása, az etyeki program folytatása, sorolhatnám. A Pannónia Szíve turisztikai programunk száz fejlesztési elképzelést tartalmaz. Részint elölről kezdünk mindent az új mandátummal, részint folytatjuk a megkezdett munkát. Erre kaptunk felhatalmazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában