rotyogtak a bográcsos ételek

2018.04.30. 14:28

Kisapostagi gasztroakadémia – Közösségi érzés és kiváló ételek a népes Halászkertben

Volt már hörpös, bőrös, pörköltös, szombaton egyszerűen csak séfversenyre hívták kisapostagiakat és barátaikat a mindig népszerű Halászkertbe. Finom ízekből nem volt hiány.

Szabó Szabolcs

Egy ízes bográcsos egytálétel, egy jó hideg sör – gasztrokalandok Kisapostagon

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A „hörpös-bőrös” rendezvény ötletgazdája idén arra jutott, hogy nem kívánja megrendezni az eseményt, ám a településen többen amellett voltak, hogy nem kellene veszni hagyni e szép hagyományt, így életre hívtuk a „Halászkert séfje” versengést, amelyre nyolc helyi csapat nevezett. A főzés reggel kilenc órakor kezdődött, a zsűri pedig 13 óra magasságában látott munkához – mondta el oldalunknak a szervezők egyike.

Egy ízes bográcsos egytálétel, egy jó hideg sör – gasztrokalandok Kisapostagon
Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A nyárias időjárásnak és remek társaságnak köszönhetően igazi közösségépítő esemény lett a séfek randevúja, így nem véletlen, hogy a környező településekről, így Dunaújvárosból is sokan kilátogattak a Halászkertbe.

A főzőhelyeken pedig szépen, gondos szakemberek munkája révén rotyogtak a bográcsos ételek. A korábbi években is hagyomány volt, hogy a szervezők némi feladvánnyal is kedveskedtek a nevezőknek. Vasárnap sem volt ez másként, most sertéshúst kellett pörköltesen és kreatívan elkészíteni a nevezőknek. A csapat nélküli kilátogatóknak sem kellett éhen maradniuk, hiszen a „központi” konyhán is kiváló főétel csalogatott.

A gyerkőcök is találtak mulatságot a Halászkert teraszán
Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Be kell vallanunk, a rendezvényre kilátogató munkatársainkat is korrumpálták egy-egy tál kiváló hentestokánnyal. Nevezzék, akár bőrös-hörpös gasztrorangadónak, vagy a Halászkert séfjének, láthatóan megmozgatta Kisapostag települést az immáron hagyományossá lett gasztrorandevú. Várjuk a folytatást – mégpedig nagykanállal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában