egy csepp túladagolt ragasztó

2018.04.03. 08:00

Csőd, privatizáció és a Duna-híd tervezése – ez történt huszonöt éve

Csődben a cipőgyár, privatizálták a kenyérgyárat, dolgoznak a dunaújvárosi híd beruházásának előkészítésén.

Pekarek János

„Titokban” csődbe mentek: csődöt mondott, pontosabban csődöt jelentett múlt héten a Junior Cipőgyár – írta huszonöt évvel ezelőtt címlapján vezető tudósításában elődünk, A Hírlap. – Az a gyár, amely híres volt világszerte eladható, kiváló minőségű termékeiről.

Olyan megrendelőknek dolgoztak – például német és olasz piacokra – akiknek elég volt egy kis esztétikai hiba, mondjuk egy csepp túladagolt ragasztó, és máris selejtnek minősítették a cipőt. Március 3-án a teljes létszámot, 380 embert jelentették be a munkaügyi központhoz, eleget téve a 90 napos előzetes bejelentési kötelezettségnek. Nyilatkozni sem az igazgató, sem a gazdasági igazgató nem hajlandó.

Elterjedt a hír, hogy magánkézbe kerül a dunaújvárosi kenyérgyár. A négyötöd részben állami, egyötöd részben önkormányzati tulajdonú sütőipari kft. privatizációs pályázatát egy magánszemélyből és hat termelőszövetkezetből álló csoport nyerte meg.

A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium közútfejlesztési főosztálya dolgozik a Székesfehérvár – Dunaújváros – Kecskemét közötti gyorsforgalmi út kialakításán. A dunaújvárosi Duna-híd és a hozzá csatlakozó mintegy húsz kilométernyi út beruházásának előkészítésén is dolgozik a minisztérium. Körülbelül még egy év szükséges ahhoz, hogy meghirdethető legyen a koncessziós pályázat előminősítő tendere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában