Seregnyi különlegességgel

2018.03.16. 15:30

Kétszáznál is többen adakoztak a legapróbbak javára Mezőfalván

Amikor szülők és apró gyerekeik lépnek színpadra, valami olyan hangulat keríti hatalmába az embereket, amelyet csak apaként, anyaként érezhetünk. A szombati rendezvényen ismét hatalmas sikerrel táncoltak, énekeltek a mezőfalvai Tündérkert óvoda növendékei. Kétszáznál is többen jótékonykodtak a legapróbbak javára.

Horváth László

Az apa–lánya tánc minden óvodabálon óriási siker, most sem volt másként Fotó: Horváth László

Sokan, egyetlen célért

Nem egyszerű szavakba önteni azt a felemelkedett, megható érzést, amelyet március 10-én a mezőfalvai Tündérkert óvoda hagyományos jótékonysági bálján éreztek az emberek. Talán mindent elmond a szeretetről, gyerekeink iránt táplált érzékenységünkről az a rengeteg szülői vastaps, amit az óvodások produkciói után hallhattunk. Az óvodabálok történetében a 2018-as nemcsak simán óvodabál volt, hanem több tekintetben megújult formában pillanthattunk be az intézményben folyó nevelői munkába. Ahogy a gyerekek és óvónőik által prezentált énekes-, táncosprodukciókban láthattuk, merőben új, modern alapokra épült az idei báli műsor. Amikor sok-sok évvel ezelőtt Mezőfalván is elindították útjára a rendezvény tervezését, még maguk a szervezők sem gondolták, hogy lassan egy emberöltőn át sikerül életben tartani, népszerűvé tenni a gyerekekért való összefogást – mondta a bál köszöntőjében Kovácsné Huber Zita óvodavezető. Van, amikor emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, és van, hogy csak egy-egy kisebb csoportja akarja megmutatni, mire képesek. Ilyen összefogás az óvodabálok szervezése, amelynek hosszú története során rengetegszer bizonyították a résztvevők, szívesen támogatják a jövő nemzedékének fejlődését – fogalmazott a gyerekek műsorának felkonferálása előtt az óvodavezető.

Az apa–lánya tánc minden óvodabálon óriási siker, most sem volt másként Fotó: Horváth László

Megújulás és elhivatottság 

A folytatásban egymás után léptek színpadra az óvoda csoportjai. A Napsugár csoport Michael Jackson zenéjére táncolt Klárné Huszta Renáta, Kovács Nóra, Német Mónika és Szűcs Györgyné betanításával. Őket követte a Micimackó csoport, akik az Alma együttes Mennyei selymes puhaság dalára táncoltak. Harmadikként a Pillangó csoport a Tavasz van újra zenés darabra adták elő műsorukat. A következő szám előtt Huberné Kovács Zita az intézményben folyó munkáról beszélt. A tavasz a megújulás jelképe. Ez a megújulás az elmúlt években az óvodában is jelen volt. Egy azonban nem változik. A dolgozók elhivatottsága, a gyermekekbe vetett megingathatatlan hit a generációk sikerének alapja. Az elődök által kijelölt utat követik a mai dolgozók, figyelve, hogy tudásukat fejlesztve nyitottak legyenek az újra. Az óvodai nevelőmunka napjaink változó világában egyre nagyobb kihívás elé állítja a pedagógusokat. Arra törekszünk, hogy a gyerekek megmutathassák a bennük lévő tehetséget, összhangot, és a mérhetetlen nagy szeretetet, amivel mosolyt csalnak szívünkbe. A soron következő előadásban a Szivárvány csoport dalait hallhattuk. Grempsperger Mónika, Bolya-Polányi Olga, Kertész Lászlóné tanítása és Nagy Richárd református lelkész gitárkísérete méltán eredményezett nagy tapsot. A műsor fő attrakciójaként és először az óvodabálok történetében anya–fia táncot láthatott a közönség, majd az elmúlt évek sikeres hagyományaihoz hűen az előbb látott produkcióra az apa–lánya tánc tette fel a koronát. A rendezvény további részében szülők, nevelők, gyerekek együtt báloztak a Turi zenekar zenéjére. Az éjfél előtti percekben pedig megszegték az óvodabálok 90 éves évfordulójára készített tortát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában