hamarosan elkészül

2018.03.22. 11:30

Az új aszfaltot terítik a Vasmű úton

Látványos szakasz következik a Vasmű út felújításában. Minden jel szerint végeznek április első hetére

Pekarek János

Fotó: Zsedrovits Enikő

Látványos szakaszához érkezett a Vasmű út felújítása: tegnap elkezdődött az eddig munkába vett szakaszon, a Dózsa György út kereszteződése és a buszmegálló közötti rész két szélső sávjában a korábbi útburkolat és útalap felmarása. Mi több: még tegnap be is fejeződött ez a munkafázis, tudtuk meg Nagy Zsolttól, a beruházást végző DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelő ágazatvezetőjétől. A helyszínről tucatnyi teherautóval szállították el a felmart anyagot.

Felmarták a régi aszfaltot a Vasmű út két szélső sávjában, a Dózsa út és a Kossuth utca között Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Indul az aszfaltozás

A felújítás következő fázisában, azaz mától megkezdik a csapadékelvezető aknák helyreállítását és az új útburkolat lefektetését.

Ezután a Kossuth Lajos utca kereszteződéséig tartó szakaszon fejezik be a teherhordó réteg felvitelét, majd a két belső sávban is elvégzik ugyanezt a munkát. Az időjárás eddig nem fogadta kegyeibe a kivitelező munkásokat, a váratlan, márciusi tél jelentősen lelassította a munkafolyamatot. Ennek ellenére a tervezett ütemtervnek megfelelően haladnak a korszerűsítéssel a Vasmű úton, vagyis minden jel szerint képesek lesznek a szerződés szerinti időre, legkésőbb április első hetére befejezni a felújítást. Mindeddig nem volt váratlan, az építkezés teljesítését lassító körülmény, vagyis nem kell a tervezetteken felüli feladatokat elvégezni.

A birkózócsarnoknál is javában zajlanak az útfelújítások Fotó: HK/Dunaújvárosi Hírlap

Azt már mi tesszük hozzá, hogy más, hasonló nagyságrendű munkák esetével ellentétben eddig nem hallottunk olyan panaszt a közlekedők részéről, amiben a munkálatok ütemét tennék szóvá. Ahhoz képest, hogy a város egyik legforgalmasabb csomópontjáról van szó, az autósok fegyelmezetten viselik a korlátozásokat.

Íme, a nagy teljesítményű aszfaltmaró gép Fotó: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában