25 éve írtuk

2018.03.23. 11:00

Privatizáció előtt áll(t) a MOMERT: mérlegen a mérleggyártás

Kedves vendégek érkeznek ma este az albániai Elbasanból Dunaújvárosba, a testvérvárosi szerződés aláírására – írta huszonöt évvel ezelőtt elődünk, A Hírlap.

Pekarek János

A tíztagú delegációt Emin Haxhiademi polgármester vezeti. A küldöttség egyes tárgyalásain részt vesz Lisen Bashkurti, Albánia budapesti nagykövete, valamint Agim Pasholli másodtitkár.

Privatizáció előtt áll a MOMERT: mérlegen a mérleggyártás. Az egyre kevesebb embert foglalkoztató egykori óragyárban (ahol órát már alig készítenek) további létszámleépítések várhatók. Legalábbis ilyen hírek keringenek. Urbán László, a MOM Elektromechanikai Részvénytársaság ügyvezető igazgatója a szóbeszédet túlzónak tartja, noha elismeri, hogy fölöslegessé válhat tíz-tizenöt ember munkája.

A hét végétől két „majdnem új” csuklós buszt állít forgalomba a Volán. A Németországból visszavásárolt, keveset futott járműveket most vizsgáztatják, s két leselejtezett szóló autóbuszt pótolnak velük.

A székesfehérvári Megyei Művelődési Központ adott otthont a Ki mit tud? megyei döntőjének. Táncdal kategóriá­ban Kelemen Angelika jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában