MINDENKÉPPEN NYER

2018.02.10. 08:00

Tolvai Reni – Nem veszíthet semmit sem

A határon túlról robbant be a Megasztárba és meg is nyerte.

Hankusz Kálmán

Reni úgy mondja: a színház nem igazán az ő világa, bár jól érezte magát musicalszerepben, mert énekelni szeret Fotók: HK

Miként jön az ötlet egy határon túli lánynak, hogy jelentkezik egy magyar tehetségkutató műsorba?

– Hallottam a műsorról, és egyszerűen jelentkeztem. Annyi önbizalmam volt, hogy tudtam, valamilyen helyezést biztosan el fogok érni. Úgy voltam vele, ha mégsem, akkor egy jó kaland volt, de nem veszíthetek semmit. Nyerni viszont mindenképpen nyerhetek, vagy magát a műsort, vagy tapasztalatot. Természetesen az ember úgy indul neki, hogy győzni fog, és én is ezzel a szilárd elhatározással vágtam bele, azonban nem lenne szimpatikus, ha kijelenteném, hogy biztos voltam benne, és az igazság is ez.

Reni úgy mondja: a színház nem igazán az ő világa, bár jól érezte magát musicalszerepben, mert énekelni szeret Fotók: HK

Milyen az élete ma a tehetségkutató verseny győztesének?

– Tulajdonképpen nyertem, így is, meg úgy is. A versenyt is, és kaptam egy új életet ezáltal. Azóta én az éneklésből élek, nincs olyan hét, hogy ne lenne fellépésem. Mindig hívnak az ország legkülönbözőbb pontjaira, és azt hiszem, nem nagyon van, ahol nem jártam még. Kacsingatok külföldre is, úgy érzem, van is érdeklődés. Próbáltam a színházat is, annak természetesen a rám eső részét, mert színész nem vagyok, de énekelni szeretek, így aztán musical szerepet kaptam. Élveztem is, és tényleg nagyon jól éreztem magam ebben a világban is, ám volt valami, ami hiányzott nekem. Azt gondolom, hogy nem igazán az én világom, talán úgy fogalmazhatnék, hogy ehhez egy másfajta tehetség, és egy másfajta elhivatottság kell. Szeretem, megcsinálom, hiszen ez is hozzátartozik egy énekes karrierjéhez, sőt megkockáztatom, hogy ez egy minőségi elő- adási forma egy énekes számára, de igazán a koncertek színpadán érzem magam otthon, van is fellépésem bőven. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy egy boldog ember vagyok, hiszen azt csinálom, amit nagyon szeretek. Ha valaki megkérdezi, mit dolgozom, azt gondolom, úgy tudnék a leghelyesebben válaszolni, hogy nem dolgozom. A munkám a hobbim és imádom, amit csinálok, így nem is tekintem munkának. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a kedvenc időtöltésemből élek. És ez szuper érzés!

„Az élet még előttem van, és ki tudja, mi mindent tartogat még?”

Legutóbbi megmérettetése egy szintén televíziós műsorban volt, beszélne nekünk erről?

– Igen, és ez a Dal volt. Ebben a műsorban minden a dalról szól, és csak a dalról. Nem számít honnan jöttél, ismert vagy-e vagy sem, az sem számít, milyen karrier áll mögötted. A dalod a fontos, és csak az. Én nem jutottam tovább, de nem baj. Nem állítom, hogy nem voltam csalódott, de nem éltem meg kudarcként. Egy énekes, egy ilyen műsorral mindenképpen csak nyer. Megismernek még többen, olyanokhoz is eljut a dalom, akik nem járnak a fellépéseimre, viszont a tévét nézik. Egy előadóművésznek ez a legfontosabb, és nem az, hogy állandóan győzzön. Amúgy is egy ilyen műsorban csak egy előadó nyerhet, több nem. Most nem én voltam az az egy, majd legközelebb talán másként lesz. Annyit mondhatok, hogy egy nagyszerű kaland volt. Az, hogy egyáltalán ott lehettem, mindenképpen azt jelenti, hogy érdeklődésre tart számot a művészetem.

Különben sincs miért aggódnom, 26 éves vagyok és nagyon sok dolgot elértem már. Az élet még előttem van, és ki tudja, mi mindent tartogat még? Tervezek én családot, gyermeket is, igaz még nem most, hanem egy kicsit később, de nagyon is el tudnám magam képzelni az anyuka szerepkörben. Ahhoz még fiatal vagyok, hogy ezt most vállaljam és szerintem még nem is vagyok a karrierem csúcsán, de oda igyekszem, szeretnék még elérni néhány dolgot.

Törekszik mindig igényesen megjelenni, saját maga miatt

A magánéletemből még annyit elárulhatok, hogy imádom a divatot! Mindent szeretek, ami ezzel kapcsolatos, meg egyáltalán a szépségiparral. Azt nem állítom, hogy minden pillanatban ügyelek arra, hogy makulátlan külsővel lépjek az utcára, de azért többnyire igyekszem így tenni. Ez nem a másoknak való megfelelés, hanem a saját igényem. Természetesen nem kell az embernek mindig úgy kinéznie, mintha színpadon lenne, de van egy önbecsülésem, egyfajta igényesség, elvárás saját magammal szemben. Akkor érzem jól magam, ha a külsőm is rendben van.

Még nincs a karrierje csúcsán, de oda igyekszik…

Mindettől függetlenül, vagy épp mindemellett én egy határon túli lány vagyok, és bár nagyon szeretem azt, ahol vagyok, szeretem azt is, ahonnan érkeztem. (És milyen igaz, annak lehet igazán jövője, aki értékelni tudja a múltját – a szerző.)

NÉVJEGY

Tolvai Renáta Tímea magyar énekesnő,

a 2010-es Megasztár 5 győztese.

Születési dátum: 1991. március 24. (életkor 27), Nagyvárad, Románia

Állampolgárság: magyar

Szülők: Tolvai Gyula

Albumok: A Döntőben Elhangzott Dalok, Do!, Ékszer

Lemezkiadók: Atlantic Records, Music Mission

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában