Foglalkoztatót terveznek

2018.02.24. 15:30

Tizenkétmillió forint hiányzik a nagyvenyimi közösségi helyiségre

A Ferences Szegénygondozó Nővérek Kongregációja által fenntartott nagyvenyimi Szent Ferenc szeretetotthon új közösségi helyiséget szeretne építeni.

Pekarek János

Vargáné Kaiser Katalin polgármester tájékoztatta a nagyvenyimieket a helyi feladatokról, pályázati sikerekről, tervekről Fotók: HK

Az 1992-ben 36 férőhellyel megnyílt intézmény az elmúlt 25 évben minimális pályázati ráfordítással, elsősorban adományokból bővítette az idősotthont. A közösségi helyiségre 2012-ben pályázatot is beadtak, amelyet jól kidolgozottnak és indokoltnak találtak az elbírálók, ám nem kapott pályázati támogatást. A koncepció szerint egy 8x7 méter alapterületű foglalkoztatót építenének egy új épületrészben, amelynek alagsorában mosókonyhát és karbantartó műhelyt alakítanának ki.

Több felajánlásból, és a rezsiköltségek lefaragásából sikerült szerkezetkészre megépíteni az épületrészt, leszigetelték, berakták a nyílászárókat. Hátra van még a teljes belső kialakítás, amelynek becsült költsége 12 millió forint. Az építési engedélyük 2018 júniusában lejár. Az otthonban az ebédlőt használják közösségi foglalkozásokra, látogatók fogadására. Ez szűk, és minden foglalkozást abba kell hagyni délelőtt 11-kor, az ebéd miatt, s az összejövetelt már nem folytatják. Az otthon a legnagyobb internetes közösségi oldalon bemutatja elképzeléseit és közli számlaszámát, amelyre az adományokat várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában