Gyermekáldás

2018.01.16. 07:30

Szülésfelkészítő tanfolyam kezdődik a Szent Pantaleon Kórházban

Az idei esztendő első szülésfelkészítő foglalkozása kezdődik a Szent Pantaleon kórház földszintjén lévő auditóriumban kedd délután 15 órától.

Balla Tibor

Dr. Bazsa Sándor, a szülészet-nőgyógyászati osztály főorvosa

Fotó: Zsedrovits Enikő

A programhoz menet közben is lehet majd csatlakozni, minden érdeklődőt, várandós kismamát, ifjú apukát, szeretettel várnak a program szervezői, a szülészet-nőgyógyászati osztály dolgozói.

A kismamák és a leendő apák életében kiemelkedő esemény a szülés, a várandósság. Egy nő jelentős testi és lélektani változásokon megy keresztül ebben az időszakban. Ezen változások megértéséhez, megkönnyítéséhez nyújt segítséget a szülészet-nőgyógyászati osztály szervezésében megvalósuló szülésfelkészítő tanfolyam. A tanfolyamra látogatók azon túl, hogy megismerhetik az osztály dolgozóit, az előadások meghallgatása közben, vagy utána választ kapnak az őket foglalkoztató kérdésekre.

Az osztály dolgozói minden várandós kismamának ajánlják a tanfolyamot, és szívesen látnak apukákat is a rendezvényeken. Az első előadás kedd délután 15 órakor kezdődik a kórház földszintjén lévő előadóteremben, az auditóriumban.

Témakörök a foglalkozásokon: Élettani változások, életmód és vizsgálatok a várandósság alatt, szülés-élettan, szülés-együttszülés, fájdalomcsillapítás a szülészetben, a szoptatás jelentősége, az újszülött ellátása, valamint várandósság, szülés, születés a magzat és az apa oldaláról, gyermekágyas időszak.

A foglalkozásokon a leendő szülők szakemberekkel találkozhatnak: szülész orvossal, védőnővel, szülésznővel, pszichológussal és csecsemős nővérrel. A tanfolyam az előző alkalmakhoz hasonlóan ingyenes, és nem kell előre bejelentkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában