speciális képzés

2017.12.01. 13:00

Bevezetés a mézeskalács készítésének rejtelmeibe

Megkezdődött a karácsonyi készülődés a Nap háza – Hold udvara Rekreációs Agroturisztikai Központban is. Csütörtökön mézeskalács illata lengte be az épületet.

Balla Tibor

Az előkészületek utolsó fázisa: már kézben a habzsák, kezdődhet a díszítés

No meg egy kis nyüzsgés is, ugyanis a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium egy speciális képzésben résztvevő csoportja látogatott el a központba. Velük volt két mentoruk, Szabó Mónika és Bognár Roman is.

A mézeskalácsgyártók csoportja mentoraikkal és a házigazdákkal Fotók: Zsedrovits Enikő

De miért is érkeztek ők Kulcsra? Az iskola és a Carpe Diem Alapítvány együttműködésének első, kézzelfogható állomásához érkeztek. Az alapítvány egyik kuratóriumi tagja, Kovács Zsuzsanna – aki nem mellesleg cukrász szakoktató is – irányításával a mézeskalács-készítés rejtelmeibe vezették be őket.

Jellegzetes karácsonyi formák készültek

De nem ám csak elméleti síkon! Ottjártunkkor már sorakoztak az asztalon a különféle formák, csillagok, fenyőfák és hasonló karácsonyi figurák. Aztán már csak a díszítés volt hátra, na és az illatos finomságok kisütése.

Az előkészületek utolsó fázisa: már kézben a habzsák, kezdődhet a díszítés

Tekintsék meg képgalériánkat is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában