2017.12.01. 13:00
Bevezetés a mézeskalács készítésének rejtelmeibe
Megkezdődött a karácsonyi készülődés a Nap háza – Hold udvara Rekreációs Agroturisztikai Központban is. Csütörtökön mézeskalács illata lengte be az épületet.
Az előkészületek utolsó fázisa: már kézben a habzsák, kezdődhet a díszítés
No meg egy kis nyüzsgés is, ugyanis a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium egy speciális képzésben résztvevő csoportja látogatott el a központba. Velük volt két mentoruk, Szabó Mónika és Bognár Roman is.
De miért is érkeztek ők Kulcsra? Az iskola és a Carpe Diem Alapítvány együttműködésének első, kézzelfogható állomásához érkeztek. Az alapítvány egyik kuratóriumi tagja, Kovács Zsuzsanna – aki nem mellesleg cukrász szakoktató is – irányításával a mézeskalács-készítés rejtelmeibe vezették be őket.
De nem ám csak elméleti síkon! Ottjártunkkor már sorakoztak az asztalon a különféle formák, csillagok, fenyőfák és hasonló karácsonyi figurák. Aztán már csak a díszítés volt hátra, na és az illatos finomságok kisütése.
Tekintsék meg képgalériánkat is!
Nap háza Hold mézeskalács sütés és megújult az udvara