Kreatív műhely és állatsimogató

2017.12.01. 09:00

Minden eddiginél fényesebb és meghittebb lesz az idei pécsi advent

A belváros újra megtelik ünnepi varázslattal, a VII. Adventi Kézműves és Mesevásár december 1-24. között várja a látogatókat. 

Müller Anikó Hanga

A kép a tavalyi fényfestésen készült Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Közel százötven kísérőprogramból válogathatnak az érdeklődők, lesznek koncertek, kreatív műhelyek, állatsimogató, sok mese és tánc. A gyerekek minden hétvégén részt vehetnek a Kenderkóc kézműves-foglalkozás és népi játszóház programjain, fellép a Receficélők zenekar, a Hangerdő társulat A Mikulás és a Krampusz kalandjai című darabot mutatja be. A felnőtteknek is jó szórakozást ígér a Daniel Speer Brass Band Swing Karácsony című koncertje.

A kép a tavalyi fényfestésen készült
Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A Mikulás december 6-án 15 és 19 óra között többször is feltűnik a Széchenyi téren és a Mikulásházban. Idén kiemelt szerep jut a fénynek, látványos épületvetítések színesítik majd a rendezvényeket. Advent első és második hétvégéjén a Dzsámi, 21-én, a téli napforduló alkalmából a teljes Széchenyi tér kap fényfestést, Adventi fény-kör-panoráma címmel. Mindenkinek érdemes lesz tehát ellátogatnia, aki az ünnep meghitt hangulatát szeretné érezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában