Felelősség

2017.12.03. 17:41

Gyertyát gyújtottak a bántalmazott, hontalan állatokért

Az emberi felelősség jegyében, a rossz sorsú állatokért gyújtottak gyertyákat vasárnap egy kutyasétáltató helyen. Országos kezdeményezéshez csatlakoztak dunaújvárosi állatvédők, amikor gyertyákat gyújtottak a hontalan és a bántalmazott állatokért. 

Pekarek János

a

Vasárnap délután a felső Duna-parton, a mentőhelikopterek leszállóhelyénél, talán a legkedveltebb kutyasétáltató helyen gyűltek össze az állatbarátok, hogy megemlékezzenek azokról az állatokról, amelyek menedékhely nélkül, és/vagy az emberek bántalmazásait elszenvedve kénytelen élni. Nem csak kutyákra, és nem csak háziállatokra gondoltak a gyertyagyújtók! Hiszen sokféle állat kénytelen tűrni életében az emberek nem mindig kívánatos közelségét.

A felső Duna-parton gyújtottak gyertyát, mécsest az állatokért Fotó: Ady Géza

Ráadásul, bár vannak jogszabályok, amelyek alapján a felelőtlen állattartókra, vagy az állatokat bántalmazó emberekre szabhat(ná)nak ki a bíróságok, sokszor ezeket a paragrafusokat sem alkalmazzák. A büntetlenül maradt tettek pedig újabb gonoszságok elkövetésére sarkallhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában