Széchenyi

2017.09.27. 20:47

Tréfás, de találékonyságot is igénylő feladatokkal avatták egy csapattá a gólyákat

Nagy zajjal – de nagy vidámsággal is járt a Széchenyi gimnázium tegnapi gólya-, azaz elsősavató ünnepe. 

Pekarek János

gólyaavató Széchenyi Fotó: Zsedrovits Enikõ

Tán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy az összes városbéli középiskola elsős-, azaz gólyaavató ünnepségét, s a hozzákapcsolódó iskolahetet egy időben rendezzék.

Azért mondom ezt, mert ezen a héten zajlik a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Széchenyi István Gimnázium hete, gólyaavatásokkal. A hangulat pedig: pompás!

Ügyességi (?) feladat: mézzel bekent fejjel kellett a lisztben valamit megkeresni Fotó: Zsedrovits Enikõ

Mindig az előző évi gólyaavató győztese rendezi meg a következő évfolyam elsőseinek, azaz gólyáinak avatóünnepségét a Széchenyi István Gimnáziumban – ebben a tanévben, azaz tegnap délután tehát a 10.C volt a szerencsés felelős, tudtuk meg a rendezvényért felelős tanártól, Kácserné Tallósi Éva osztályfőnöktől.

 

Elsősorban tréfás, ám találékonyságot és tehetséget is igénylő feladatokkal árasztották el a mostani négy elsős osztályt a rendezők – de nem gonoszságból, hanem közösségépítés céljából. Például: előre megadott musical megadott számára kellett magyar szöveget írni adott témában – majd ezt előadni! Vagy: sütni a zsűrinek valamilyen finomságot: ugyancsak adott alapanyagból. Mindezt természetesen az osztálynak előírt színben, akár osztályfőnöknek öltözötten is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában