Európa Játékok

2023.06.22. 17:28

Megérdemelte volna az érmet Hajduék párosa, negyedikek lettek a döntőben

Egy hajszálnyival lemaradva a dobogóról, végül negyedik helyen végzett az Európa Játékok kajak-kenu versenyén a Hajdu Jonatán és Fekete Ádám alkotta páros C-2 500 méteren. A DKSE kenusa csütörtökön még a C-1 200 előfutamában volt érdekelt, ahonnan egyből a pénteki fináléba kvalifikálta magát.

Gallai Péter

Fekete Ádám és Hajdu Jonatán mindent kiadott magából

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Elsőként a C-1 200 méteres távon volt érdekelt a DKSE sportolója, az előfutamból az első három hely ért egyből döntőt. Végül Hajdu célfotóval lett harmadik, három századmásodperccel bizonyult gyorsabbnak olasz riválisánál, így a középfutamot megspórolta magának.
– Nehéz futam volt, de jól sikerült, bár kicsit még reggeli kómás volt. A rajtom nem úgy ment, mint tegnap a párossal a középfutamban, de örülök, hogy jól végigjöttem – mondta az M4 Sportnak. 
Délután aztán már a C-2 500 méter döntőjében volt érdekelt Fekete Ádámmal. A páros jól rajtolt, féltávnál a harmadik-negyedik helyen haladt. A hajrában úgy tűnt, leszakadnak az élmezőnytől, de óriási hajrát kivágva, végül csupán két tizeddel maradtak el a harmadik lengyel hajótól. Az egység ebben a számban, tavaly ötödik lett az Eb-n, kajak-kenuban az Európa Játékok kontinensbajnokságnak számítanak.

Ha valaki előtte azt mondja, negyedikek leszünk, elfogadom, másrészt viszont száztíz százalékot hoztunk ki magunkból, nagyon megérdemeltük volna a dobogót. Ez egy megnyert negyedik hely, nem pedig elveszített harmadik – mondta Fekete Ádám az M4 Sportnak.

 

Forrás: MKKSZ

– Most ennyi volt benne, dolgozni kell tovább, ha külön, ha közös úton is, menni kell előre és jönni fognak a jobb eredmények – összegzett Hajdu.

A döntő után Molnár Gergelyt, a DKSE vezetőedzőjét kértük értékelésre. A szakember azzal kezdte, a verseny előtt az előzmények ismeretében, ő is rögtön aláírta volna a negyedik helyet. Így azonban, hogy csak hajszálnyival maradtak le a dobogóról a fiúk, nagyon sajnálja őket.

Összességében fantasztikus futamot produkáltak, nagyon szép volt, tetszett amit láttam.

Főleg, ha annak a tükrében nézzük, hogy Jonatánnak milyen hosszú időt ki kellett hagynia, és csak közel négy hete tud újra edzeni. Ennyi felkészüléssel a háta mögött kiváló a produkció és szépen is mozogtak Feketével. Pici szépséghiba, hogy éppen ennyivel maradtak le a dobogóról, de egy percig sem lehet megkérdőjelezni, hogy mindent kiadtak magukból. Látszott, hogy szívvel és lélekkel kihozták magukból a maximumot. Ez az eredmény biztató a jövőre nézve, Jonatán hétről hétre fejlődhet még.
Molnár Gergelytől azt is megkérdeztük, mit vár a pénteki kétszázas döntőről. 
– Ugye, erre a számra már nem készül külön, ami egyébként nagy lutri, tizedeken múlik, hogy valaki dobogós, vagy utolsó. Én azért a mezőny elejébe várom, ha kijön neki emlékezetből a lépés – tette hozzá Molnár Gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!