Közösség, barátság, vidámság

2021.12.03. 13:00

Akár az egész világot át lehet táncolni egy jó ritmusra – linedance klubest volt Rácalmáson

A 2000-es évek második felében alakult a rác­almási linedance csapat, az Apple Country Club.

Szabó Szabolcs

– Nagyon jó kis csapat voltunk mindig, igazi közösség alakult. Jelenleg csak heten vagyunk, aminek számos összetevője van. Egyrészt a járványhelyzet miatt sokkal kevesebbet tudtunk találkozni és gyakorolni, másrészt sokan a korábbi tagok közül el is költöztek Rácalmásról. Mint említettem, jelenleg hét alaptag van, azonban szeretnénk új tagokat bevonni, frissíteni.

– Ez annyiban jó tánc, hogy nem kell pár hozzá, tehát azok a hölgyek és urak is csatlakozhatnak hozzánk, akiknek a párja éppen nem akar táncolni. Furcsa ez, mert a hölgyek inkább bevonhatóak, az urak inkább vonakodnak. Rác­almás önkormányzata is segít minket, hogy ezt a termet használhatjuk, gyakorlatilag díjmentesen. A lényeg: ez a fajta tánc befogadó, fiataltól az idősebb korosztályokig mindenki részt vehet benne. Akinek van egy kis ütemérzéke és megszereti a country-muzsikát, az bátran csatlakozhat hozzánk. Vannak nehezebb táncaink is, de a kezdésnél, az első lépéseknél ott vagyunk, segítünk – mondta el lapunknak Király Lászlóné, a rácalmási country klub egyik meghatározó tagja, aki kiemelte egyebek mellett:

– Számos helyi, hazai és nemzetközi eseményen is felléptünk a korábbi években. Nem egy ördöngösség megtanulni ezeket a lépéseket. A lényeg a közösség és a jó hangulat.

Beavató lépések – remek volt a hangulat szerdán este Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mindebből a december 1-jére meghirdetett toborzón is kaptunk némi kóstolót, a régi tagok már rutinosan járták a táncot, amíg a most csatlakozni kívánok óvatosan figyelték a lépéseket.

Egy remek közösség továbbra is várja a csatlakozókat, akik minden héten, általában szerdánként találkoznak, tudtuk meg a táncesten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában