szokatlan formáció

2021.11.03. 10:00

Különös ismerkedési est volt

Dunaújváros – A Kortárs Művészeti Intézet az igényes zenei produkcióknak helyet adó sorozatában, a sokak számára csak hírből ismert NAIV formációval lepte meg a törzsközönséget múlt héten csütörtökön este.

Balogh Tamás

Kiss Endre az egyik gitáros, a másik pedig Semegi Zoltán, a frontember. Mindketten a Móriczban vettek lendületet, majd a Széchenyi gimnáziumban kinyílva, oroszlánkörmeik próbálgatása után sikerrel vetették bele magukat a hazai underground zenei világába.

Mindennek az az új gitár az oka – mármint a megvétele. A sikeres kereskedelmi tranzakcióról Semegi Zoli értesítette Endyt, aki fölhívta őt egy beszélgetésre, ami gitározássá alakult. A mini projekt home videóra, majd az Ördögkatlan fesztivál markába, és ezért az esemény fellépői közé került. Az ottani bemutatkozásra már Hankó Oszkárt, a kiváló billentyűst is magukkal vitték.

Egy szokatlan formáció lépett hangszerek mögé a zenei produkciók sorában

Mit is tud ez a nevében talán önkritikus zenekar? Mindenekelőtt különleges hírverés nélkül is értő közönséget toborozni. A publikum jelentős része maga is színpadi zenész, illetve valamelyik művészeti ág képviselője, de főleg régi cimbora, így aztán az alaphangulat olyan, amiért más megtanulandó nevű zenekar kőkeményen megdolgozik az első negyvenöt percben. Ők már a beállás során is jelentős figyelmet kaptak, pedig akkor még „csak” a Semegi – Hankó páros ujjgyakorlatait és vokális bemelegítését élvezhettük.

Hankó Oszkár (billentyűs hangszerek), Semegi Zoltán (ének, gitár), Kávé Dávid (ének, gitár), Kiss Endre (ének, gitár) Fotó: a szerző

És ki ez a gitáros gyerek? A NAIV koncertje előtti bemelegítést Kávé Dávidra bízták. Olyan sikeresen, hogy lehetetlen volt mellette beszélgetni: figyelni kellett rá. Kiss Endre, aki már nem először volt látnok a tehetségek megtalálásában, most is jelentőségteljesen intett, amikor kimondta: ez a fickó a következő évek nagy gitáros befutója lehet. És tényleg nagyon jó volt.

A siker most már megállíthatatlan lenne az est headlinere számára, ha mindent ugyanígy csinálnának tovább, mint eddig tették. Kiss Endre és Semegi Zoli viszont esküszik, hogy bármennyire is kellemesen izgalmasnak és frissnek tűnnek a Cseh Tamást megidéző darabok, ők már túl vannak azokon az örömökön, és legközelebb már a saját új dalaikkal és kompozícióikkal fognak jelentkezni. Még az is lehet, hogy ennek a formációnak az utolsó fellépését élvezhette a közönség azon az egymásra találós őszi estén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!