Lénárt Linda koncertje

2021.11.29. 08:00

Amikor az orgona mesélni kezd

Dunaújváros – Szombaton este egy különleges zenei élménnyel gyarapodhattak a Krisztus király-főtemplomba ellátogatók. Lénárt Linda 1993-ban született Debrecenben.

Szabó Szabolcs

2021.11.27. Lénárt Linda orgonakoncertje a Krisztus Király főtemplomban Dunaújváros Fotón: Lénárt Linda orgonaművész Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Zenei tanulmányait az újfehértói zeneiskolában kezdte. 2012-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene tanszékének orgonaművész szakirányára. Alapképzős diplomaliturgiája 2014 decemberében volt a Kálvin téri református templomban, mester diplomahangversenye pedig 2016. december 9-én a Batthyány téri Szent Anna-templomban. Tanulmányait a Zeneakadémia elvégzése után a győri Széchenyi István Egyetemen folytatta osztatlan orgonatanári képzésben. Orgonatanári diplomakoncertje 2019. május 19-én volt a Bosnyák téri Páduai Szent Antal-templomban.

Lénárt Linda a dunaújvárosi fellépésén is emlékezetes pillanatokkal ajándékozta meg hallgatóságát.

Az orgonakoncertje végén a közönség vastapssal díjazta kiváló produkcióját, amelynek keretében számos klasszikus művet megszólaltatott a remek előadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!