különös jelentőségű fejlesztés

2021.10.11. 13:00

A dinnye hazájában savanyítót avattak fel

Október 7-én délelőtt a településen savanyító manufaktúrát adtak át ünnepélyes keretek között, amelyen a térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor is részt vett.

Török Tímea

Fotó: Picasa

Cece mintegy háromezer ­lakosával Fejér megye déli ­részén helyezkedik el, Székesfehérvár és Szekszárd között nagyjából félúton. Csók István szülőföldjén a lakosság nagyobb része régen és napjainkban is a mezőgazdaságból él. Különösen híres ­terményük a cecei paprika és a görögdinnye.

Ezért különösen jelentős az a fejlesztés, amely segítségével a jövőben itt történik a helyben közmunka-programban megtermelt és a környékből vásárolt zöldségfélék feldolgozása és a termékek értékesítése. A termékpaletta kialakítása kész, az értékesítés már meg is kezdődött.

A projekt a gazdaságélénkítő programmal valósult meg

A négy főnek munkát adó projekt a Belügyminisztérium gazdaságélénkítő programjának keretein belül valósulhatott meg, amely az épület átalakítását, felújítását, valamint a szükséges gépek, eszközök beszerzését is magában foglalta – olvasható az ország­gyűlési képviselő közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!