Rácalmás

2021.09.07. 18:00

Vendég az olvasás világnapján: Szegő András

Balla Tibor

Az UNESCO még 1965-ben szeptember 8-át nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává. Céljuk, hogy felhívják az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét: az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog, a tanulás alapköve. Ezen a napon Rácalmáson, a művelődési házban egy írót lát vendégül Szabó Gabi Mici, a Rádió Bézs műsorvezetője.

 

A 73 éves újságíró számtalan remek interjú szerzője
Fotó: f21.hu

A Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár Egy kávé Micivel! címmel indított programsorozatot, amelyben Szabó Gabi beszélget ismert emberekkel aktuális, kulturális, hétköznapi és trendi témákról egy kávé mellett. Az első beszélgetésen partnere Tallér Edina író, drámaíró, újságíró volt. Idén szintet léptek, ugyanis a talkshow vendége ezúttal egy „Címlapsztori”. Szeptember 8-án, szerdán, 18 órakor ismét egy íróval ismerkedhet meg testközelből a közönség, amúgy „micisen”

.

Az író, akit vendégül lát, úgy mutatkozik be, hogy „Hallo, itt Mel Gibson”, a Prima Primissima díjas publicista, a Nők Lapja vezető újságírója, aki híres rajongója és szakírója az ökölvívásnak és a birkózásnak is: Szegő András. A név ma már fogalom, legenda. Ő az interjúkirály! Sajátos stílusa, humora, opera iránti rajongása hogyan segíti őt a senkivel össze nem téveszthető írásokhoz? Vajon neki ki a kedvenc írója, kitől tanulta, no és ő hogy tanítja? Egy diszlexiás is lehet író?

Az olvasás egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre is

Szabó Gabi nem csak a Rádió Bézs műsorvezetője, A Szóvivők és A Szóvivők újratöltve című könyveket íróként is jegyzi. Az elmúlt öt év alatt majd´ ötszáz vendéggel beszélgetett műsoraiban a stúdióban, de ismét élőben, közönség előtt faggatja vendégét. Az érdeklődők együtt kávézhatnak a vendéggel, a műsor után megvásárolhatják és dedikáltathatják Mici és Szegő András könyveit is a Rácalmási Művelődési Házban.

Még egy érv az olvasás mellett: az olvasás nem csak tanuláshoz szükséges, kikapcsolódás, amelynek során fejlődik az ember szókincse, memóriája, kreativitása. Egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!