kincseskert

2021.05.25. 11:00

Termelők és kisiparosok kincseskamrájából válogathattunk

Több újdonságot tapasztalhattak azok, akik rendszeresen látogatják a Dunai Kincses Kert termelői piacot. A május 22-i programot most nem a Szalki-szigeti kempingben rendezték meg, hanem az az melletti-körüli területen.

Molnár Emese

Fotó: LI

A kínálat minősége nem változott, a helyi termelők és kis- iparosok standjai most is számtalan különlegességgel, háztáji árukkal várták a piacozókat.

Többek között ajándék- és lakberendezési tárgyak, díszek, ékszerek, kozmetikai kellékek, virágok, zöldségek, sajtok, mézek, füstölt áru és még sorolhatnánk a saját készítésű-gyártású termékeket, amik gazdagították a választékot.

Kialakítottak egy teraszt, itt maszkot sem kellett viselni

Amit mindenképpen ki kell emelni, hogy eddig a helyben fogyasztásra nem volt lehetőség, viszont a pandémiás helyzet enyhülésével már ételeket is kóstolhattak a vásárlók. A piac szervezői kijelöltek egy külön placcot, a Fröccs-teraszt, ahol enni és inni lehetett. A gyerekeknek minden bizonnyal a kézműves játékok tárháza tetszett a legjobban, hiszen nemcsak a szemükkel pásztázhatták a felhozatalt, hanem kipróbálhatták a népi játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!